2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Lassan tisztul a kép Moszkvában, de a prédikátor és Abdullo személyét is homály fedi

Hirdetés

Lassan tisztul a kép Moszkvában, de a prédikátor és Abdullo személyét is homály fedi

  • Március 22-én, péntek este lövöldözés történt a moszkvai Crocus City Hall bevásárlóközpontban, az incidensnek előzetes jelentések szerint legalább 133 áldozata – köztük legalább három gyermek – és 145 sebesültje van.
  • Az Iszlám Állam később magára vállalta a merényletet, amelyben öt fegyveres vehetett részt. Azonnal megindult a hajtóvadászat.
  • A Moszkvához közeli Krasznogorszkban péntek este több maszkos fegyveres nyitott tüzet egy rockzenekar koncertjén, gránátot vagy gyújtóbombát dobtak a nézőtérre, ahol robbanás történt, majd tűz keletkezett.
  • Szombat délelőtt a brjanszki régióban, az ukrán határ mellett fogták el azt a négy terroristát, akit a moszkvai lövöldözéssel gyanúsítanak. Az elkövetők személyazonosságát is nyilvánosságra hozták.
  • Szombat délután Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet intézett népéhez, szigorúbb terrorvédelmi intézkedéseket és megtorlást ígért, március 24-ét pedig nemzeti gyásznappá nyilvánította. Az orosz államfő elmondta, „nincs jövőjük” azoknak, akik ezt a „barbár támadást” végrehajtották. A teljes beszédet ide kattintva tudja elolvasni.

A péntek esti terrortámadás miatt eddig 11 embert vettek őrizetbe a hivatalos orosz közlések szerint. A RIA Novosztyi összegyűjtötte, mit lehet tudni eddig azokról, akiket gyanúsítottként hallgattak ki a bűnüldöző szervek. Azt már az elején tisztázzák, hogy a gyanúsítottak nem vagy csak nagyon rosszul beszélnek orosz nyelven, egyikük csak tolmács segítségével tud kommunikálni a hatóságokkal.

A prédikátor asszisztense

Az már tisztázott, hogy mindannyian pénzért vállalták a támadást, ahogy erről egy korábbi cikkünkben is írtunk. Egy, a közösségi médiában terjedő videón az egyik merénylő mondja el, hogy 500 ezer rubelt (nagyjából kétmillió forint) ajánlottak neki.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/23/oroszorszag-tamadas-terrortamadas-iszlam-allam-moszkva-elkovetok/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Izrael ismét arra készül, hogy megtámadja Rafah városát

Folytatja készülődését az izraeli hadsereg a palesztin lakosságú Gázai övezet déli végén, az egyiptomi határnál …