2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Indul a pályázat: több száz cigányzenészt támogat a Muzsikáló Magyarország 2024

Hirdetés

Indul a pályázat: több száz cigányzenészt támogat a Muzsikáló Magyarország 2024

A magyar kávéházi és hagyományos éttermi cigányzene olyan unikális, vendégélményt növelő turisztikai eszköz, amelynek megőrzése és támogatása kiemelt jelentőséggel bír a hazai turizmus számára – írja sajtóközleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), amely ezt felismerve javasolta a Magyar Kormány számára a 2018-ban elindított Muzsikáló Magyarország program folytatását.

Mint ahogyan arról az Index is beszámolt, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter és Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség elnöke április 23-án, kedden közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség és a szolgáltatók javaslata alapján a Magyar Kormány újabb, 15 milliárd forintos keretösszegű, a turizmus fejlesztését és versenyképességének erősítését célzó ágazati támogatási program indításáról határozott.

„A vissza nem térítendő támogatással a kormány lényegében átvállalja az éttermi élőzene árát. Bízunk abban, hogy számos vendéglátó üzlet él a Muzsikáló Magyarország 2024 kínálta lehetőséggel, hiszen egy zenekar játéka nemcsak az utcáról képes becsalogatni a vendégeket, de olyan élményt is nyújt, amelyet a vendégek örömmel osztanak meg rokonaikkal, barátaikkal. Az élő cigányzene így sikeresen növeli a vendéglátó üzletek vonzerejét. A programmal így egyaránt nyernek a muzsikusok, a résztvevő vendéglátóhelyek, a vendégek, és a hazai turizmus” – emelte ki Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség elnöke.

Hirdetés

A 4-6 fős, vonósokból, klarinétosból, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/04/30/ciganyzene-kavehaz-muzsikalo-magyarorszag-palyazat-elozene-zenesz-zenekar-etterem-tamogatas-vendeglatas-mtu/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy résen keresztül fotózták őket, ahogy szeretkeznek

Nem elég egy jó történetet megtalálni, ha nincs ügyesen feldolgozva – filmen, színházban vagy könyvben …