2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ha kitör a háború, ezek a fiúk gyorsan betépnek

Hirdetés

Ha kitör a háború, ezek a fiúk gyorsan betépnek

A Kings of Leonnak már 2008 körül el kellett volna tűnnie a színről sietve, akkor, amikor a The Strokes, és a többi retro new banda is hátrébb lépett egyet. De mivel az oroszlánkölykök southern garázs-rockja melléküzemági tevékenység volt a poszt new wave ipari darálójában, és amikor a brit-popper hullám kifulladt, ők akkor értek a csúcsra olyan lemezekkel, mint a Because of the Times (2007) és az Only by the Night (2008).

A 2021-es, pasztell színű, környezeti katasztrófát, erdőtüzeket és gazdasági összeomlást vizionáló When You See Yourself után itt a Can We Please Have Fun című új lemezük, amely kellemes meglepetés buli, és bizony azok is meglepődtek rajta, akik a partyt rendezték.

Oroszlánkölykök

Az egykoron Southern Strokes-nak becézett zenekar kilencedik albuma pályafutásuk csúcsteljesítménye, amihez nagyban járult hozzá Kid Harpoon producer, aki olyan művészekkel dolgozott együtt korábban, mint Harry Styles vagy a Florence + The Machine. Egy kellemes és változatos, a King of Leonra belassult riffelésétől eltérő, slágeresen popos dalgyűjtemény született, ami biztosítja majd a zenekar A-kategóriás státuszát a legnagyobb nyári fesztiválokon.

A Mustang című, a Black Keyes korai garázs-rockját idéző vintage zsánerű daltól a kimondottan rádióbarát, Actual Daydream-ig vagy a Pixiest idéző Nothing To Do-ig van itt minden, mint egy western mozi szatócsboltjában. 

Hirdetés

Hátam mögött dél

Followill testvérek, Caleb, Nathan és Jared, valamint unokatestvérük, Matthew úgy újították meg a hangzásukat, hogy közben vissza is tértek az eredeti southern soundjukhoz is. Az albumon vibrál a zenekarra jellemző meleg melankólia, de mindent beleng a nyolcvanas évek minőségi popja is. Igen, kidobtak a léghajójukból néhány homokzsákot, és magasabban szárnyalnak. Már közel sem jellemzi a zenéjüket a lassan hömpölygő, sokszor unalomba fulladó pumpálós rock, így még az a hülyeség is belefér a dologba, hogy a Mustang című dalnak az a visszatérő kérdése, hogy Mustang vagy cica? A sokszor erőltetett jópofaságok sem gyengítik különösebben az albumot, mert viszi a lendület, a változatos hangkép, a melodikus, szikrázó refrének.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2024/06/10/stenk-zene-pop-kings-of-leon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …