2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orbán Viktor: Bonyolította az életünket Magyar Péter megjelenése

Hirdetés

Orbán Viktor: Bonyolította az életünket Magyar Péter megjelenése

A 44,6 százalék Európa-rekord – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az európai parlamenti és önkormányzati választások másnapján az M1-en. A kormányfő úgy folytatta, „jobban szeretjük, ha világrekordot futunk, de az EU-rekordot is meg kell becsülni.

Az Európai Unióban ez messze a legnagyobb támogatottság – tette hozzá a választások eredményével kapcsolatban Orbán Viktor. A részvételi adatokról azt mondta, van három-négy ország az Európai Unióban, ahol kötelező a választásokon való megjelenés, ott nyilván magasabb a részvétel, de a magyarországi mindenképpen Európa-rekord. 

A magyar demokrácia köszöni szépen, él és virul

Hirdetés

– fogalmazott a miniszterelnök. Hozzátette, hogy az emberek ki akarják fejezni a véleményüket, és a választásokon elért eredmény egy szép teljesítmény a magyar választópolgároktól, hiszen ők állították fel „ezt a fantasztikus rekordot”.

Orbán Viktor azt mondta, hogy kaptak már 50 százalék fölötti támogatást is, de soha nem szavaztak ennyien a Fideszre, mint most. Szerinte az abszolút számokat is fontos látni, hiszen ez pontosabb és jobb képet mutat a magyar demokrácia állapotáról.

Elmondása szerint mindig van jó néhány százaléknyi olyan választópolgár, akit fel kell keresni ahhoz, hogy elmenjen szavazni. Úgy véli, hogyha nincs mozgósítás, akkor ezek a választók otthon maradnak. Szerinte éppen emiatt a mozgósítás miatt tudtak nyerni most a választásokon.

Magyar Péter megjelenése

Orbán Viktor kérdésre válaszolva elmondta, hogy bonyolította az életüket Magyar Péter és a fellépése, de bonyolult volt maga a választás is, mivel önkormányzati és EP-választások is voltak egyszerre. Két ellenzéket kellett legyőzni, az újat és a régit is – mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy így különösen is értékes a végeredmény, hogy mindkettőt legyőzték.

Szereztünk vissza és veszítettünk el városokat, de minden választásból egy tanulságot szoktam levonni: jobban kell dolgozni. Minél nagyobb a verseny, annál alázatosabban kell dolgozni 

– fogalmazott az önkormányzati választásokkal kapcsolatban. Mint mondta, még eggyel bonyolultabbá tette a választást, hogy az európai pártokra is figyelni kellett.

Az EP-választásokkal kapcsolatban kijelentette, hogy Franciaországban valódi <a href="//index.hu/kulfold/ep/2024/valasztas/2024/06/10/europai-unio-europai-parlament-europai-bizottsag-ursula-von-der-leyen-manfred-weber-giorgia-meloni-orban-viktor/" id="hyperlink_e987beb6e14ef15ddce2a0e34d9f9aad" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/10/orban-viktor-miniszterelnok-fidesz-interju-europai-parlamenti-valasztasok-onkormanyzati-valasztasok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Perzselő hőség közeleg, csaknem 40 fok is lehet jövő héten

Hétvégére nyoma sem marad az esős időjárásnak. Az előrejelzések szerint szombaton és vasárnap is túlnyomóan …