2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Elbocsátások kezdődnek az Operaházban

Hirdetés

Elbocsátások kezdődnek az Operaházban

Mint ismert, 2024. április 25-én a Magyar Állami Operaház főigazgatója és az 1332 dolgozót képviselő szakszervezetek elnökei aláírták az intézmény belső életét, működését szabályozó új kollektív szerződést. Bárány Balázs, az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezetének (ODFSZ) elnöke az Indexnek elmondta: azt reméli, hogy a kollektív szerződés aláírása tartós nyugalmi állapotot eredményez az Operaházban, amely a közösség hasznára fog válni, és további sikerek elérést is lehetővé teszi.

Ókovács Szilveszter a napokban egy interjúban a sztrájkról beszélt, egyebek mellett arról, hogy idén 15 százaléknyi, jövőre további 15 százaléknyi alapbéremelésről állapodtak meg, emeltek a cafeteriajuttatáson, illetve aláírtak egy, a követelthez képest lényegesen vékonyabb kollektív szerződést. Ókovács Szilveszter hangsúlyozta, kezdettől az az álláspontja, hogy a bérküzdelem céljával ért egyet, nem a formájával.

A Magyar Állami Operaház most közleményt tett közzé honlapján. Mint írják, az Operaház a 2024. márciusi 5 napos munkabeszüntetés és az áprilisi 30 napos érdekképviseleti tárgyalások nyomán kötött megállapodás és kollektív szerződés kapcsán az alábbi változtatásokra kényszerül programjában és működésében:

Hirdetés

  • Az Opera Eiffel Műhelyházának 2024/25-ös, Angol100 néven meghirdetett programjából 6 kamarabemutatót és összesen 45 felnőtt előadást töröl;
  • az Eiffel […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/05/22/magyar-allami-operahaz-elbocsatasok-sztrajk-kollektiv-szerzodes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Zárt körben, ismeretlen időpontban helyezik örök nyugalomra Tompos Kátyát

Tompos Kátya május 31-én halt meg, hosszan tartó betegség után. Az előző héten virrasztást tartottak az …