2024. július 27., szombatMa Anna, Anikó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Anna, Anikó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / „Állj készen, menj ki és pusztíts!” – Budapestre érkezik a Megadeth

Hirdetés

„Állj készen, menj ki és pusztíts!” – Budapestre érkezik a Megadeth

„Állj készen, menj ki és pusztíts! Számunkra ezt jelenti a metálzene és koncertezés”  – mondta a Megadeth frontembere az MTI-nek. Dave Mustaine és csapata június 9-én lép fel nyári európai turnéja keretében Budapesten, a Barba Negra Red Stage-ben.

A zenész a Metallicából távozva, 1983-ban alapította a Megadeth-et, amely eddig tizenhat stúdióalbumot készített és több mint 40 millió lemezt adott el világszerte. A csapathoz olyan hatalmas sikerek fűződnek, mint a Symphony of Destruction, a Trust, az Almost Honest, a Crush ‘Em, a Breadline, a Dystopia vagy a Peace Sells.

A világhírű amerikai zenekar alapítója, gitárosa és énekese észak-amerikai otthonából telefonon nyilatkozott az MTI-nek. A Megadeth Crush The World című turnéja egy éve tart, a legutóbbi, latin-amerikai rész idén áprilisban zárult. Mint mondta, öröm számukra, hogy ismét játszhatnak Magyarországon is.

Hirdetés

Egy turné során sok minden állandó, ha úgy tetszik, monoton. Nemcsak a közönség, hanem számunkra is fontos, hogy a koncerten elhangzó dalok cserélődjenek, de a hozzáállásunk mindig egyforma: állj készen, menj ki és pusztíts! Arra törekszünk, hogy a lehető legzúzósabb számainkat játsszuk el

– mondta Dave Mustaine, aki mellett az elmúlt négy évtizedben több mint harminc zenész fordult meg, jelenleg a gitáros Teemu Mäntysaari, a basszusgitáros James LoMenzo és a dobos Dirk Verbeuren a társa. „Akkor kell váltani, amikor egy zenekarban olyanokkal játszol együtt, akiknek más elképzeléseik vannak a bandáról. A sok tagcsere oka ez volt, nem pedig az, hogy nem kedveltük volna egymást” – fejtette ki a frontember.

Mint mondta, a koncerteket ugyanúgy élvezi, mint húsz vagy harminc évvel ezelőtt, a hosszú turnékat pedig elviselhetőbbé teszi, hogy a szállítási és szálláslehetőségek, a koncerthelyszínek felszereltsége sokat javult az idők során. „Manapság kisimultabban, problémamentesebben lehet egy ilyen sorozatot végigcsinálni”.

A Megadeth több mint harminc éve, 1993-ban járt először Magyarországon, az MTK Stadionban adott koncerten még a Sex Pistols punkklasszikusát, az Anarchy in the UK-t is eljátszották a ráadásban. Azóta rendszeresen visszatértek, legutóbb a koronavírus-járvány berobbanása előtti pillanatban, 2020 februárjában jártak Budapesten a Five Finger Death Punch társaságában.

Nehéz témák, de a szerelem és a boldogság is megjelennek a zenékben

Dave Mustaine-t fél évvel a koronavírus-járvány kitörése előtt torokrák támadta meg. A betegséget nagyon gyorsan, néhány hónap alatt leküzdötte és azóta is tünetmentes. 

Sokkoló volt számomra, amikor közölték a diagnózist 2019 júniusában, de egy ilyen hír mindenki számára letaglózó. Éreztem, hogy valami nem stimmel, és istennek hála, hogy még időben orvoshoz mentem a problémával

– […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/05/27/zene-koncert-metal-megadeth-dave-mustaine-barba-negra/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …