2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / 10 fontos dolog, amit tudni kell az idei STRAND Fesztiválról

Hirdetés

10 fontos dolog, amit tudni kell az idei STRAND Fesztiválról

Minden egyes nyári fesztivál előtt komoly kihívást jelent, hogy a szórakozni indulók mindenre és mindennel felkészüljenek, így a most elrajtoló, 2023-as STRAND Fesztivál esetében is érdemes néhány fontos dolgot tudni, mielőtt valaki átlépi a Balaton-parti helyszín kapuját. Az idei fellépőkre természetesen már korábban fény derült, ahogyan arra is, hogy ezúttal kedvezményesen közelíthető meg a fesztivál busszal és vonattal, a mai nyitány előtt pedig egy útmutatót is összeállítottak a szervezők arra vonatkozóan, mivel várják idén a vendégeket. 

És hogy mi az a 10 legfontosabb dolog, amit mindenkinek tudnia kell az idei STRAND-ról? 

1. Már szerdán elindul a STRAND

A tervezettnél egy nappal korábban, már augusztus 23-án, szerdán elstartol a STRAND Fesztivál Zamárdiban, ahol

a nyitónapon a Balaton Partján a brit Gorgon City lépszínpadra.

Hirdetés

A csütörtöki program már elővételben telt házas, a péntek–szombati napokra azonban még korlátozott számban kaphatók jegyek. Újdonság, hogy idén a 10 év alatti gyerekeknek sem ingyenes a STRAND Fesztivál: ők egy rajzot kell hogy hozzanak magukkal, amely a Balatont vagy cirkuszi hangulatot ábrázol, a képért cserébe pedig ők is karszalaghoz jutnak.

A STRAND a MOL Nagyon Balaton egyik legfontosabb eseménye, hiszen ez a szezon végén a legnagyobb turisztikai forgalmat generáló esemény a Balaton Régióban.

2. STRAND Cirkusz – mindenkire szerep vár

Miénk ez a cirkusz, itt mindenkire szerep vár

– ahogy az LGT dala is tartja, vagyis a színpadon és a nézőtéren is bárki aktív részese lehet a cirkusz izgalmas világának. A koncertek között a Fővárosi Nagycirkusz és Kiss V. Balázs bűvész világszámokkal érkezik Zamárdiba, míg a fesztivál területén a Karzat Színház és a Vándorvurstli, a Piros Orr Alapítvány bohócai, a Rippel fivérek és számos zsonglőriskola várja a vendégeket.

A STRAND a koncertek mellett így rengeteg más élményt is ígér a közönségnek.

3. Két nagyszínpad egy helyen, és még rengeteg helyszín

Idén nemcsak cirkusszal, de egy sajátos ötlettel is várja közönségét a STRAND Fesztivál. A balatoni panorámás, szabadtéri MOL Nagyszínpad mellett egy nagy és nyitott sátorban épül fel a Foodora Nagyszínpad. Itt a koncertek kora délutántól hajnalig egymást érik.

Ugyancsak koncertekkel várja a rajongókat a Borsodi Színpad, a Petőfi Színpad, a Telekom Kraft Színpad, a Kinley Stage és a Jagermeister Arena. Az éjjeli órákban ráadásul a Kraft Kertben Járai Márk a házigazda, itt alkalmanként 3-3 zenész ül a tábortűz mellé egy szál gitárral és szívet melengető dalokkal.

Eközben a fesztivál túlsó végében a STRAND Kertmozi naponta két filmmel és popcornnal várja a nézőket. A STRAND ezúttal igazán izgalmas és friss, aktuális zenei produkciókkal rukkolt elő. A zárónapon, szombat éjjel a Purple Disco Machine első alkalommal lép hazai színpadra, a Grammy-díjas német producer napjaink egyik legkeresettebb művésze, akinek dalai a rádiók és a streamingplatformok legnagyobb kedvencei.

4. STRAND Csúszda – 200 méter suhanás a közönség fölött

Idén a STRAND Fesztiválon épül fel a Balaton minden bizonnyal legmagasabb tornya is. A Magyar Honvédség közreműködésével működő, 25 méter magas […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/08/23/strand-fesztival-2023-start-zamardi-programok-fontos-tudnivalok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …