2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Kéri Biankának ősz hajszála is nőtt, majd elődöntőbe jutott

Kéri Biankának ősz hajszála is nőtt, majd elődöntőbe jutott

Kéri, az SVSE középtávfutója az 1:59.80 perces kvalifikációs szint teljesítésével jutott ki a vb-re, amit a júniusi lengyelországi csapat Európa-bajnokságon ért el karrierje első két percen belüli futásával – írta összefoglalójában az MTI.

Kéri Bianka (k) 2023. augusztus 23-án

Kéri Bianka (k) 2023. augusztus 23-án

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Előzetesen pedig arra lehetett számítani, hogy az elődöntőbe jutáshoz ehhez az időhöz közeli eredmény kell majd. Kérinek a biztos továbbjutáshoz az első háromban kellett volna végeznie, a 29 éves magyar atléta viszont 2:00.20 perces idejével a legjobb volt a nem továbbjutottak között, akik közül a hét futam alapján a legjobb három is folytathatta. Így a következő két futamból nem előzhették meg hárman, de végül senki sem tudott elé kerülni, így a magyar atléta készülhet a péntek esti elődöntőre.

„Elképesztően boldog vagyok, hogy sikerült továbbjutnom. Az edzőmmel beszélgettünk arról, hogy egy nagyon jó futással összejöhet, és az, hogy ezt most tényleg megcsináltam, nagyon jó érzés – nyilatkozta boldogan Kéri Bianka. – Úgy érzem, kifutottam magam, a végére elfáradtam, és beesett elém a szlovén lány. A futás után az edzőm jelezte, hogy jó az idő, aztán a Q szobában jött a várakozás. Iszonyú egy hely, nőtt néhány ősz hajszálam, amíg figyeltük az eredményeket az utolsó két futam alatt.”

Kéri kiemelte, hogy a közönség nagy segítséget jelentett a számára, mint ahogy az is, hogy nem volt ismeretlen a stadion, mivel már az országos bajnokságon futhatott benne, szombaton pedig a 4×400 méteres vegyes váltóval – melynek tagjaként országos csúccsal lett 11. – már a vb-n is bemutatkozott.

„Az időeredménnyel is nagyon elégedett vagyok, mert ez életem második legjobb futása úgy, hogy elképesztően meleg van, ráadásul délelőtti futam volt” – jegyezte meg a sportoló, aki a péntek esti elődöntőben szeretné élvezni a futást, és bízik benne, hogy sikerül két percen belüli időt elérnie.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/atletika/2023/08/23/atletika-vilagbajnoksag-budapest-2023-keri-bianka/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A Real Madrid is bejelentkezett a megsértett gólkirályért

A Real Madrid is bejelentkezett a megsértett gólkirályért

Mint beszámoltunk róla, az elmúlt hónapokban egyre feszültebbé váló kapcsolat a napokban mérgesedett el igazán, …