2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Zelenszkij a Barátság kőolajvezeték felrobbantásával akarta padlóra küldeni Orbán Viktor iparát

Hirdetés

Zelenszkij a Barátság kőolajvezeték felrobbantásával akarta padlóra küldeni Orbán Viktor iparát

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal nyerte el a nyugati kormányok bizalmát, hogy nem hajlandó az általuk biztosított fegyvereket Oroszország határain átnyúló támadásokra használni, és az Ukrajna határain belüli orosz erők elleni támadásokat helyezte előtérbe − írta meg a The Washington Post

Zárt ajtók mögött azonban Ukrajna vezetője merészebb irányt szorgalmazott: orosz falvak elfoglalását, hogy befolyást szerezzen Moszkvával szemben; egy olyan vezeték bombázását, amely orosz olajat szállít a NATO-tag Magyarországra, és titokban nagy hatótávolságú rakéták beszerzését, amelyekkel Oroszország határain belüli célpontokat támadhatna − derül ki az amerikai hírszerzés kiszivárgott titkos dokumentumaiból, amelyek részletesen tartalmazzák a legfőbb segítőivel és katonai vezetőkkel folytatott belső kommunikációját.

A dokumentumok részei egy szélesebb körű, a Discord üzenetküldő platformon terjesztett amerikai szivárogtatásnak. A dokumentumok a lap szerint egy agresszív ösztönökkel rendelkező vezetőről árulkodnak, amely éles ellentétben áll a nyilvánosság előtt nyugodt, sztoikus államférfi képével, aki Oroszország brutális támadásával küzd. Az amerikai hírszerzés az információkat a digitális kommunikáció lehallgatásából nyerte, és azok ritkán látott betekintést nyújtanak Zelenszkij tanácskozásaiba a háború alatt. 

A Pentagon, ahol magas rangú amerikai katonai vezetőket tájékoztattak a kiszivárgott dokumentumokban vázolt ügyekről, nem vitatta az anyagok hitelességét.

Hirdetés

Néhány esetben Zelenszkijt úgy látjuk, amint visszafogja beosztottjai ambícióit; több esetben azonban ő az, aki kockázatos katonai akciókat javasol.

Zelenszkij tönkre akarta tenni a magyar ipart

Egy február közepén, Julija Szvrjenko miniszterelnök-helyettessel tartott találkozón Zelenszkij azt javasolta Ukrajnának, hogy „robbantsa fel” a szovjet építésű, Magyarországnak kőolajat szállító Barátság kőolajvezetéket.

Zelenszkij kiemelte, hogy Ukrajnának egyszerűen fel kellene robbantania a csővezetéket, és tönkretenni a valószínűsíthetően orosz olajra erősen épülő magyar miniszterelnök, Orbán Viktor iparát

− áll a The Washington Post által közölt dokumentumban, amelyet a vg.hu vett észre elsőként.

GettyImages-1399160240

Fotó: Janos Kummer / Getty Images Hungary

A beszélgetés elemzésében az amerikai hírszerzés tisztviselői elismerik, hogy

Zelenszkij dühét fejezte ki Magyarországgal szemben,

és ezért túlzó, értelmetlen […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/05/14/haboru-orosz-ukran-konfliktus-volodimir-zelenszkij-orban-viktor-baratsag-koolajvezetek-robbantas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nemsokára jelentést tesz a NASA ufóbizottsága

Nemsokára jelentést tesz a NASA ufóbizottsága

A 16 tagú testület, amely a fizikától az asztrobiológiáig különböző területek szakértőit tömöríti, tavaly júniusban …