2023. október 2., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Viccből panaszt tettek a Biblia ellen, most kikerül több iskola könyvtárából is

Viccből panaszt tettek a Biblia ellen, most kikerül több iskola könyvtárából is

Az Egyesült Államokban több államban is lehetősége van arra a szülőknek, hogy az állami iskolák körzeteinek vezetőinél panasszal éljenek bizonyos dolgok kapcsán. Ilyen például, hogy számonkérhetik az iskola vezetőin, hogy mit tanítanak a gyerekeknek, vagy mit nem. Több helyen pedig akár az iskolai könyvtár tartalmába is beleszólhatnak.

GettyImages-1449201841

Fotó: Geography Photos / Getty Images Hungary

Általában ezekkel az eszközökkel a konzervatívabb beállítottságú szülők élnek, akik az olyan könyveket szeretnék levetetni az iskolák polcairól, ami szerintük szembe megy az amerikai értékekkel vagy rossz színben tüntetik fel a történelmi szereplőket, esetleg magát az országot, esetenként annak zavaros múltja miatt túl rasszistának beállítva az alapítóatyákat.

A konzervatív politikusok és véleményvezérek az iskolát és az egyetemi szférát eleve a kultúrharc egyik, ha nem a legfontosabb színterének tartják, ezért a republikánus politikusok eleve sokat foglalkoznak a kultúrharc ezen részével, így több republikánus vezetésű államban fogadnak el olyan törvényeket, ami visszaszorítaná azokat a könyveket az iskolákban, amikhez szerintük a gyerekek túl fiatalok, de leginkább a republikánusok világnézetével vagy értékrendjeivel ütközik.

Általában olyan könyveket akarnak betiltani, amik például a kritikai fajelmélettel (critical race theory, CRT) foglalkoznak – ebben a több tudományágat is átfogó vizsgálatban többek leginkább azt vizsgálják, a politika, a jog vagy akár a média hogyan alakítja át a faji és társadalmi felfogást, de a konzervatívok szerint az egésznek az a célja, hogy a fehéreket rasszistának állítsák be –, esetleg szerintük LMBTQ-propagandát terjeszt érzékenyítés címszó alatt.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/06/03/egyesult-allamok-biblia-konyvbetiltas-konyv-utah/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Lezuhant egy repülőgép Szlovákiában

A Mentőszolgálati Műveleti Központ (OSZZS) operatív központja a segélyvonalon kapott tájékoztatást arról, hogy lezuhant egy …