2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újabb részletek derültek ki a Robert Fico elleni merénylet hátteréről

Hirdetés

Újabb részletek derültek ki a Robert Fico elleni merénylet hátteréről

Ahogy az Index beszámolt róla, vallomást tett a férfi, aki a múlt héten többször rálőtt Robert Ficóra, és életveszélyesen megsebesítette. A szlovák televízió a 71 éves Juraj Cintula előzetes letartóztatásba helyezéséről szóló határozat alapján számolt be az őrizetbe vett gyanúsított vallomásáról. Elmondta, hogy nem akarta megölni a szlovák kormányfőt, felkészült a támadásra, és bocsánatot kér Robert Ficótól.

A férfi múlt szerdán öt lövést adott le a szlovák miniszterelnökre Nyitrabányán. A merénylő akár  életfogytiglani börtönbüntetést  is kaphat, ha gyilkossági kísérlet és terrorcselekmény miatt elítélik.

Az elkövető azzal indokolta tettét, hogy nem értett egyet a kormány politikájával. A Politico szerint a merénylő azt is elmondta a nyomozóknak, hogy senki nem tudott arról, hogy támadásra készül Robert Fico ellen. 

Hirdetés

A gyanúsított legfőképp azt kifogásolta, hogy Robert Fico nem támogatta Ukrajnát. 

Vallomása szerint nem nézte jó szemmel, hogy Robert Fico oroszbarát politikát folytat, és nem ad katonai segítséget Ukrajnának. A merénylő az Európai Unió „Júdásának” nevezte a szlovák kormányt. 

A tanúk szerint Juraj Cintula közvetlenül a lövöldözés előtt élesen bírálta Robert Fico baráti kapcsolatát Oroszországgal és Magyarországgal. A lap szerint a merénylő a támadás előtt két nappal, május 13-án határozta el, hogy „bosszút áll a kormány politikájáért”. A támadó hozzátette, tudja, hogy Fico meghalhatott volna, de készen állt a kockázatra, mert a „szociálisan érzékeny témák erősen irritálják”.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/24/robert-fico-szlovakia-miniszterelnok-merenylet-loves-tamadas-orosz-ukran-haboru-elkoveto-vallomas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megkezdődhetett egy „gyönyörű európai barátság” Manfred Weberék és Magyar Péterék között

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy pénteken Budapestre érkezik Manfred Weber. Először Magyar Péter jelezte …