2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újabb milliárdos merülne le a Titanic roncsaihoz

Hirdetés

Újabb milliárdos merülne le a Titanic roncsaihoz

Larry Connor ohiói iparmágnás és kalandor, valamint Patrick Lahey mélytengeri felfedező, a Triton Submarines társalapítója arról számolt be, hogy a Titanic hajóroncsának megtekintése céljából tengeralattjáróval 3800 méter mélyre merülnének le az Atlanti-óceán északi részén – írja a BBC.

A bejelentés sokakat meglepett, mivel a magán tengeralattjáró ipar még fel sem ocsúdott  a tavaly történt borzalmas katasztrófából, amiben öt ember meghalt, amikor az OceanGate által épített Titan merülőhajó felrobbant a Titanic felé tartva.

Connor cégének szóvivője kedden azt mondta, hogy a tervezett útra csak akkor kerül sor, amennyiben a hajót egy tengerészeti szervezet teljes körűen tanúsítja. A tervezett expedíciónak nincs időkerete.

A páros a Triton 4000/2 Abyssal Explorer névre keresztelt tengeralattjárót szeretné használni, amely alkalmas arra, hogy akár 4000 méter mélységig is biztonságosan lemerüljön.

Hirdetés

Az OceanGate által épített Titan tengeralattjáró szénszálból készült, és csak 1300 méteres magasságra volt hitelesítve, ami […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/29/larry-connor-patrick-lahey-titanic-merules-tengeralattjaro-atlanti-ocean/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több a halálos kirándulás a görög kánikulában

Michael Mosley felesége már este sejtette, hogy baj van, miután férje nem tért vissza déli …