2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újabb kórházat bombázott Izrael, többen is meghaltak

Hirdetés

Újabb kórházat bombázott Izrael, többen is meghaltak

Hálid ed-Dakrán, a Deir el-Balah városban lévő kórház szóvivője azt mondta, a sebesültek között több újságíró is van.

Az izraeli hadsereg (IDF) azt közölte, hogy az Iszlám Dzsihád egyik irányítóközpontját támadták, amelyet az iszlamista terrorszervezet a létesítményben alakított ki.

Israel has completely destroyed another hospital pic.twitter.com/2TWe3srRqn

— Jake Shields (@jakeshieldsajj) April 1, 2024

Hirdetés

Erőszakhullám az al-Sifa kórházban

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója vasárnap azt mondta, 21 beteg halt meg a Gázai városban lévő al-Sifá kórházban azóta, hogy az IDF március 18-án ostrom alá vette az épületét. Tedrosz X-en közzétett posztjában kiemelte, hogy ebben a kórházban már csupán minden 15 emberre jut egy üveg ivóvíz, és a rossz higiéniai körülmények miatt gyorsan terjednek a fertőző betegségek. Az élelemhiány miatt a cukorbetegek különösen veszélyben vannak.

Az IDF katonái hétfőre virradóan elhagyták a kórházat. A WHO úgy tudja, jelenleg 107 páciens tartózkodik az intézményben.

When Israel bombed the first hospital in Gaza, the world wouldn’t believe it and Israel blamed a misfired rocket from Hamas…

Israel has now destroyed all 36 hospitals in Gaza including its largest medical facility the al-Shifa Hospital…

THIS IS A GENOCIDE…???????????? pic.twitter.com/PzREhDPwuy

— Pelham (@Resist_05) April 1, 2024

A palesztin médiumok jelentése szerint az IDF súlyos pusztítást okozott az épületegyüttesben, amely a legnagyobb az övezetben. A Hamász terrorszervezet ellenőrzése alatt álló polgári védelem azt közölte, hogy az izraeli hadsereg távozása után mintegy háromszáz holttestet találtak a kórházban és környékén.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap este sikeresnek minősítette az al-Sifánál végrehajtott márciusi hadműveletet, „sebészien pontosnak” nevezve azt. Több mint kétszáz terroristát öltek meg a katonák, és több száz megadta magát – tette hozzá. A hadsereg szóvivői korábban arról számoltak be, hogy a Hamász fegyveresei nemcsak megbújtak az épületkomplexumban, hanem komoly infrastruktúrát alakítottak ki ott maguknak, és hevesen ellenálltak az izraeli katonák ostromának – számolt be az MTI.

Az Indexen is írtunk róla, hogy az izraeli csapatok először tavaly novemberben támadták meg az al-Sifa kórházat, melyet – más kórházak mellett – a Hamász és a palesztin Iszlám Dzsihád fegyverek tárolására és túszok őrzésére használ. A […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/01/izrael-gazai-ovezet-legicsapas-korhaz-hamasz-who/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Izrael ismét arra készül, hogy megtámadja Rafah városát

Folytatja készülődését az izraeli hadsereg a palesztin lakosságú Gázai övezet déli végén, az egyiptomi határnál …