2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Új időszámítás vette kezdetét Németországban

Hirdetés

Új időszámítás vette kezdetét Németországban

Április elsején Németországban is életbe lépett a marihuána fogyasztást engedélyező törvény. A feltételekhez kötött fűfogyasztást a parlament februárban fogadta el 407 igen és 226 nem szavazat ellenében. Nem bolondok napi tréfa, hogy mától a 18 év felettiek termeszthetnek is kannabiszt és adott mennyiség, 25 gramm lehet is náluk személyes használatra – írja a BBC.

Berlinben vasárnap éjszaka boldog fiatalok vonultak az utcákra, reggae-zenére táncoltak, és éjfélkor rágyújtottak a füves cigarettáikra – immár legálisan. Azt ünnepelték, hogy legálisan már három növényt termeszthetnek, és legfeljebb 50 gramm kannabiszt tárolhatnak is.

Alexander Poitz, a Német Rendőrszakszervezet illetékese azonban nem ilyen vidám, szerinte beköszönthet a káosz az országban, mert új erőre kaphat a feketepiac.

Hirdetés

Július 1-től egy új jogszabály tovább folytatja a kannabisz dekriminalizációját, a nem kereskedelmi célú termesztőklubok számára is engedélyezik a termesztést. Ezek az egyesületek maximum 500, németországi lakóhellyel rendelkező embert tömöríthetnek, akik együtt termeszthetnek kannabiszt személyes fogyasztásra. Tagonként havonta maximum 50 gramm kapható.

De szigorú szabályozás vonatkozik az iskolák és a sportlétesítmények körzetére, az épületek bejáratától 100 méteres körben tilos kannabiszt szívni.

A sétálóövezetekben reggel 7 és este 8 között illegális füves cigit pöfékelni, azokat a kiskorúakat pedig, akik 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/01/kannabisz-legalizacio-nemetorszag-marihuana/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Izrael ismét arra készül, hogy megtámadja Rafah városát

Folytatja készülődését az izraeli hadsereg a palesztin lakosságú Gázai övezet déli végén, az egyiptomi határnál …