2024. február 25., vasárnapMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tajvan közelében egy nap alatt 43 kínai katonai repülőgépet észleltek

Hirdetés

Tajvan közelében egy nap alatt 43 kínai katonai repülőgépet észleltek

A tárca beszámolója szerint a repülőgépek közül 37 átlépte a Tajvani-szoros középvonalát, a Kína és Tajvan közötti nem hivatalos határvonalat, amelyet az előbbi nem ismer el. Ugyanezek a gépek később beléptek a sziget délnyugati és délkeleti légvédelmi azonosító zónájába (ADIZ) – mondta ugyanez a forrás.

A nemzetközi gyakorlatban az ADIZ légvédelmi azonosító övezeteket olyan államok hozzák létre, amelyek partjait nagy kiterjedésű nyílt víz övezi – írja az MTI.

A kínai kormány az autonóm szigetet saját területe részének tekinti, és kilátásba helyezte azt, hogy egy napon újraegyesíti területével, ha kell, erőszakkal is.

Hirdetés

Peking fokozta a Tajvanra irányuló fenyegetéseket, valamint a politikai és gazdasági nyomást, amióta Caj Jing-ven elnök 2016-ban hatalomra került egy olyan párttól, amely a sziget hivatalos függetlenségének kikiáltását szorgalmazza.

Októberben a tajvani védelmi miniszter azt mondta, hogy Kína idén fokozta „katonai megfélemlítését” azzal, hogy több harci repülőgép repül a sziget körül és felgyorsította a ballisztikus rakéták telepítését.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/11/01/tajvan-peking-katonai-repulogep-hajo-tajvani-szoros/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …