2024. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szijjártó Péter szerint az Európai Unió nagyon rossz formában van

Hirdetés

Szijjártó Péter szerint az Európai Unió nagyon rossz formában van

A magyar külügyminiszter az egyhangú döntéshozatal követelménye eltörlésének veszélyére hívta fel a figyelmet. Elmondása szerint az Európai Unió még a koronavírus-járvány által okozott válsághoz képest is rosszabb helyzetben van, ami ellen sürgős lépésekre van szükség. Kiemelte, hogy a soros magyar EU-elnökség mindent megtesz a további gyengülés elkerülése érdekében, ebben pedig Ciprusra is lehet számítani szövetségesként.

Szijjártó Péter ciprusi kollégájával, Konsztantinosz Kombosszal a ciprusi fővárosban közösen tartott sajtótájékoztatóján élesen bírálta az Európai Uniót. Az MTI beszámolója szerint 

Magyarország és Ciprus soha nem fogadja el az Európai Unió felosztását első és másodosztályú tagállamokra.

Hirdetés

Ebből kifolyólag a két ország határozottan ellenzi az egyhangú döntéshozatal követelményének eltörlését.

Szijjártó Péter: Az EU rosszabb formában van, mint a koronavírus-járványt követően

A külügyi tárca vezetője hangsúlyozta, az Európai Unió az utóbbi évek súlyos kihívásai és válságai nyomán ma a gazdasági és a biztonsági helyzet tekintetében is rosszabb formában van, mint a koronavírus-járványt követően.

Legnagyobb problémaként a közösség hanyatló versenyképességét, a szomszédságban zajló háborút, az eszkalációs kockázatokat, továbbá az illegális migráció által jelentett nehézségeket emelte ki.

Minden nehézség ellenére Szijjártó bizakodva tekint a jövő felé, ugyanis véleménye szerint az idei európai parlamenti választás változást hozhat ezekben az ügyekben. Közölte, hogy bár a magyar kormány álláspontja nem a fősodor része, Magyarország a mielőbbi ukrajnai békekötés pártján áll. Elmondta, hogy Magyarország fegyverek szállításával nem avatkozik bele az ukrajnai háborús konfliktusba, és élesen ellenzi a nyugati katonák esetleges Ukrajnába küldését is. Egyben sajnálatát fejezte ki, amiért a békepárti álláspont képviselői kisebbséget alkotnak, ráadásul megbélyegzésnek vannak kitéve, a józan párbeszédre pedig alig van lehetőség.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/02/szijjarto-peter-magyarorszag-europai-unio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre valószínűbb, hogy betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban

Az amerikai képviselőház egy Izraelnek és Ukrajnának szánt segélycsomag részeként szombaton elfogadta a TikTok betiltását …