2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Magyar rendőrök masíroznak majd Szerbiában

Hirdetés

Magyar rendőrök masíroznak majd Szerbiában

„Magyarország kettős migrációs nyomásnak van kitéve: keleti irányból az ukrajnai háború elől menekülőket fogadjuk, déli határainkon pedig az illegális migránsokkal szemben lépünk fel” – közölte az ORFK.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozzuk hazánk, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban, ehhez azonban szorosan együtt kell működnünk a környező országok hatóságaival is.

A tájékoztatás szerint Balázs László, az ORFK Határrendészeti Főosztályának vezetője keddi búcsúztató beszédében elmondta, hogy a magyar és a szerb rendőrség hatékony fellépésének köszönhetően a déli határszakaszon csökkent az illegális határátlépési kísérletek száma.

Hirdetés

Kiemelt együttműködés

„Az embercsempészek a közúti infrastruktúra és a terepadottságok figyelembevételével – úgynevezett alternatív útvonalakat használva – rendszeresen változtatják az illegális migránsok célországokba történő szállítási irányait, módszereit” – emelte ki a rendőr ezredes.    

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, valamint közreműködnek az embercsempészek és az illegális bevándorlók előállításában.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/02/rendorseg-hatar-magyarorszag-szerbia-egyuttmukodes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Izrael ismét arra készül, hogy megtámadja Rafah városát

Folytatja készülődését az izraeli hadsereg a palesztin lakosságú Gázai övezet déli végén, az egyiptomi határnál …