2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Szijjártó Péter: Rendkívül veszélyes a nemzetközi szervezetek munkájának átpolitizálása

Hirdetés

Szijjártó Péter: Rendkívül veszélyes a nemzetközi szervezetek munkájának átpolitizálása

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közgyűlésén aláhúzta, hogy mára szinte feledésbe merült a koronavírus-járvány, amióta új és talán még annál is súlyosabb válsággal találta magát szembe az emberiség az ukrajnai háború kirobbanásával.

Szavai szerint a fegyveres konfliktus óriási geopolitikai változásokat eredményezett, és különösen nagy aggodalomra ad okot ezek közül a nemzetközi szervezetek munkájának átpolitizálása.

A magyar kormány ezt a jelenséget rendkívül veszélyesnek tartja, mivel a súlyos kihívásokra, válságokra kizárólag akkor adhatók sikeres válaszok, ha az intézkedések a szakmaiságon, a józan észen alapulnak – szögezte le.

Hirdetés

Szijjártó Péter felszólalásában hangsúlyozta, hogy az egyik legfőbb tanulság, ami levonható a pandémia éveiből, hogy az emberek egészségét és a járványok elleni fellépést nem szabad politikai vagy ideológiai természetű kérdésnek tekinteni.

Ha Magyarország a pandémiát politikai vagy ideológiai alapon kezelte volna, akkor az áldozatok száma több ezerrel magasabb lett volna

– vélekedett.

„Ehelyett mi felhasználtuk a tudósok fantasztikus teljesítményét attól függetlenül, hogy melyik földrajzi irányból származnak, keletről vagy nyugatról. És így Magyarország a leggyorsabb és legsikeresebb oltási kampányt folytathatta le az Európai Unióban” – tette hozzá.

A miniszter végül arra is kitért, hogy rövidesen hazánk veszi át az EU soros elnöki tisztségét, és ezen fél év alatt a kormánynak két stratégiai célja van egészségügyi téren.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/28/szijjarto-peter-genf-egeszsegugyi-vilagszervezet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kialakulóban a megegyezés, Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Ursula von der Leyen, a leköszönő Európai Bizottság elnöke várhatóan a posztján maradhat, az Európai …