2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Antifa támadás: feltételesen szabadulhat a német vádlott

Hirdetés

Antifa támadás: feltételesen szabadulhat a német vádlott

Börtönőrök kíséretében jelent meg a Fővárosi Ítélőtábla tanács előtt az antifa támadások másodrendű vádlottja, Tobias E. A terem közel sem telt meg olyan szinten, mint ahogy azt Ilaria Salis esetében megszokhatta a hallgatóság. A német férfit menyasszonya és annak barátnője támogatta a jogerős döntés kihirdetése közben, ami szerint

egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottat a Fővárosi ítélőtábla.

Hirdetés

A döntés értelmében feltételesen már szabadulhatna, erről a bv. bíró fog a későbbiekben határozni. Ennek oka, hogy a büntetésébe beszámítják az eddig, letartóztatásban töltött közel másfél évét Tobias E.-nek. A teljes büntetéséből négy hónap maradt hátra.

A keddi tárgyaláson az ügyészség képviselője indítványozta, hogy szabja ki az ítélőtábla az előkészítő ülésen elhangzott büntetési tételt, vagyis a három év hat hónapot. A vádhatóság ezt többek között azzal indokolta, hogy Tobias tudta, hogy milyen vádat fogad el, és Németországban is folyik ellene eljárás hasonló bűncselekmény elkövetése miatt.

Tobias E. védője szerint azonban a fiatal férfi büntetlen előéletű, mert a német ügyek jelenleg is folyamatban vannak.  Hozzátette azt is, hogy az eredeti ügy harmadrendű, szintén német állampolgárságú vádlottjával szemben már a legenyhébb kényszerintézkedést sem alkalmazza a törvényszék, sőt meg sem kell jelennie a tárgyalásokon. Tobias az utolsó felszólalási lehetősége alatt igyekezett néhol magyarul szólni a tanácshoz, hogy elmondja:

Sajnálom, hogy Magyarországra jöttem. Kérem, engedjék, hogy visszamenjek Németországba, szeretnék a német bíróság előtt is felelni a tetteimért!

Tobias E.-t elmondása szerint munka és lakhatási lehetőség is várja a német fővárosban, emellett az utóbbi 16 hónapban a börtönben próbált meg oroszul tanulni, hogy a későbbiekben meg tudja értetni magát az orosz ajkú munkavállalókkal is. 

Csak ő ismerte be

Mint ismert, tavaly februárban horrorisztikus támadássorozat vette kezdetét Budapest utcáin. Az első incidens február 9-én, csütörtökön történt a belvárosi Fővám téren, ahol három lengyel […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/05/28/antifa-tamadasok-budapest-fovarosi-itelotabla-itelet-tobias-e./

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Karácsony Gergely demonstrációt szervezett az NVI elé

Cikkünk frissül… 18.07: Kollégánk arról számolt be, hogy az épület előtt rengeteg ember van, mintegy 2-300 …