2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Németországban sem erőszakmentes a választási kampány, ketten is megsérültek

Hirdetés

Németországban sem erőszakmentes a választási kampány, ketten is megsérültek

Az MTI híradása megtámadott 41 éves Matthias Ecke a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) európai parlamenti képviselője, és pártja szászországi listavezetője a júniusi EP-választásokon. Kórházba szállították, és meg kell műteni súlyos sérülése miatt.

A rendőrség közlése szerint percekkel az Ecke elleni támadás előtt egy ismeretlenekből álló négyfős csoport megtámadott és megsebesített egy 28 éves zöldpárti aktivistát, aki Drezda ugyanezen városrészén éppen plakátokat ragasztott. Az elkövetők megütötték és megrúgták a férfit. A két eset közötti hasonlóság és a támadás közelsége miatt a nyomozók úgy vélik, hogy ugyanaz a csoport követte el mindkét támadást.

Az SPD szászországi pártszervezete közölte, hogy más plakátkihelyező kampánycsapatokat is ért inzultus és megfélemlítési kísérlet, ezekben az esetekben az elkövetők plakátokat rongáltak vagy semmisítettek meg.

Hirdetés

Az SPD szászországi vezetői a klasszikus konzervatívoktól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) pártot és más, szélsőségesen jobboldali csoportokat okolnak a demokratikus politikusok elleni gyűlöletkeltésért.

Michael Kretschmer, Szászország kereszténydemokrata (CDU) miniszterelnöke kijelentette, hogy az utcai politikai erőszak a német történelem legsötétebb időszakaira emlékezteti a társadalmat.

Nancy Faeser német szövetségi belügyminiszter, aki szintén az SPD tagja, azt mondta, hogy amennyiben az Ecke elleni támadás a hatóságok szerint is politikai indíttatású volt, „akkor ez a súlyosan erőszakos cselekmény egyben a demokrácia elleni súlyos támadás is”.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/05/ep-valasztas-nemetorszag-eroszak-kampany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új ópiumtermelő nagyhatalom született, és a világ semmit sem tehet

Hatalomátvételüket követően a tálibok ismét betiltották a máktermesztést az addig a világpiac fő exportőrének számító …