2024. április 23., keddMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.23. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Miért takarnak el Londonban denevérdobozokkal forgalom-ellenőrző kamerákat?

Hirdetés

Miért takarnak el Londonban denevérdobozokkal forgalom-ellenőrző kamerákat?

Az ULEZ-övezet a folyamatos bővítés után a brit főváros hatalmas területére terjed ki.

A betűszó az Ultra Low Emission Zone-t, az ultraalacsony kibocsátási zónát jelöli, amely autósok százezrei szerint csak fejfájást okoz, és megkeseríti az életüket. A cél viszont ennek épp az ellenkezője: hogy az ULEZ-övezetben élőknek ne okozzon fejfájást, és ne keserítse meg életüket a szennyezett levegő.

A behajtási díj napi 12,5 font, 5800 forint azok számára, akiknek az autója a megengedettnél több káros anyagot bocsát ki. Az engedély meglétét ellenőrzik a gyűlölt kamerák, amelyek egyikét decemberben például felrobbantották.

Hirdetés

A detonáció akkora riadalmat keltett a csöndes városrészben, hogy a terrorelhárítást kellett riasztani a kedélyek csillapítására, aminek tagjai egy 60 és egy 61 éves férfit vettek gyanúsítottként őrizetbe.

A rongálásnál és megsemmisítésnél sokkal biztosabb módszert eszeltek most ki a behajtási díj ellenzői: denevérdobozokat aggasztanak a kamerákra.

A védett denevér

A védettnek számító repülő emlős és szálláshelye ugyanis egyaránt törvényi védelem alatt áll. Súlyos kihágásnak minősülhet a denevérlakhely környékének megzavarása vagy az odú elpusztítása – emlékeztetett a Telegraph.

A lap arról számolt be, hogy London déli negyedeiben több helyen denevérdobozokat függesztettek a rendszámfelismerő kamerák elé. Egy-egy doboz alig tíz fontba, kevesebbe kerül, mint a behajtási díj, ráadásul a hatósági emberek vakarhatják a fejüket, hogy mit kezdjenek a dobozzal.

Best Thing I’ve seen Absolutely Genius ????????????????????????

Anti-Ulez protesters have put […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/02/egyesult-kiralysag-london-ulez-forgalomellenorzo-kamera-denever-doboz-odu-vedett-allat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kövér László: Brüsszeli diktatúra helyett szuverén nemzeti államokra van szüksége az EU-nak

Az európai nemzeti parlamentek közötti együttműködés legmagasabb fórumának számító, évente egyszer megrendezett eseményen 39 tagállami …