2023. október 2., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Megöltek két izraeli katonát az egyiptomi határnál

Megöltek két izraeli katonát az egyiptomi határnál

A határnál egy őrhelyen szolgálatot teljesítő izraeli női és férfi katona lövésekről számolt be, majd két órával később holtan találták őket álláshelyükön.

Izraeli katonák az egyiptomi határnál 2023. június 3-án

Izraeli katonák az egyiptomi határnál 2023. június 3-án

Fotó: Amir Cohen / Reuters

Nem sokkal korábban, hajnali kettőkor az izraeli katonák meghiúsítottak egy csempészakciót a környéken, amelyben az egyiptomi elkövetők létrákat használtak a határ mellett.

Az izraeli hadsereg szakemberei vizsgálják a lövöldözés körülményeit. A gyilkosságok terrortámadások is lehettek, de az is elképzelhető, hogy a katonák lelövése véres bosszú volt a csempészakció megakadályozása miatt.

Az álruhás merénylő

Egy másik incidens is történt dél körül az egyiptomi határnál, amelyben megsérült két további izraeli katona. Egy egyiptomi merénylő biztonsági őr-egyenruhában beszivárgott szivárgott be a körzetbe, akit az izraeli katonák tűzharcban megöltek. Az izraeli hadsereg egységei később repülőgépek segítségével átkutatták a térséget további merénylőket keresve.

Joáv Galant védelmi miniszter helyzetértékelő […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/06/03/izrael-megoltek-lelottek-katonak-egyiptomi-hatar-csempeszek-megserult/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Lezuhant egy repülőgép Szlovákiában

A Mentőszolgálati Műveleti Központ (OSZZS) operatív központja a segélyvonalon kapott tájékoztatást arról, hogy lezuhant egy …