2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Mégis elkészül a valósághű Titanic II – fogadkozik újra a milliárdos

Hirdetés

Mégis elkészül a valósághű Titanic II – fogadkozik újra a milliárdos

A bányamágnás most a Sydney-i Operában tett ígéretet, hogy cége, a Blue Star Line megépíti „a szerelem hajóját, a stílus és a luxus csúcsát”. Palmer több mint egy évtizede a londoni Ritzben fogadkozott, hogy a Titanic II-vel valóra váltja élete álmát – emlékeztetett a Guardian.

Vajon a projekt átverés vagy reklámfogás? – tudakolta akkor egy riporter, Palmerből pedig önkéntelenül kibukott egy „bullshit”. „Baromság” – válaszolta magabiztosan, és hozzátette, „annyi pénze” van, hogy akár tíz Titanicot is rendelhetne.

Mindenki pontosan emlékszik: a több mint tíz éve beharangozott Titanic II sosem készült el, pedig már azt is belengették, hogy 2016-ban indul első útjára. Nem jött össze.

Hirdetés

Közben 2014-ben a koppintást mesteri fokon űző Kínában is nekiláttak a Titanic replika elkészítésének. Azt sosem tervezték vízre bocsátani.

Egy szecsuáni vidámparkban állították volna ki, ahol egyidejűleg több százan próbálhatták volna ki a „hajótörés élményét”.

Ezt a másolatot sem fejezték be.

Clive Palmer első tervének benyújtása óta a canberrai törvényhozás képviselője volt, újjáélesztett egy pártot, dollármilliókat költött ügyvédekre, idegenforgalmi vállalkozásokra és költséges kampányokra.

A Titanic II álma közben 2015-ben szertefoszlott, miután egyik cége és annak kínai partnere közötti vita kimerítette az anyagi forrásokat. Négy éve újra belengette elképzelését, és 2022-re hirdette meg a Titanic II kihajózását. A csúszásért most a járványt okolta.

„Szórakoztatóbb, mint a pénzemet számolni”

„Most több a pénzem, mint valaha” – mondta Sydney-ben, és fogadkozott, hogy ezúttal semmi sem fogja kisiklatni terve valóra váltását. A 70 éves milliárdos hozzátette: nem akar úgy meghalni, hogy nem hagyott maga után „semmi maradandót”.

Sokkal szórakoztatóbb a Titanic mását megépíteni, mint otthon ülve a pénzemet számolni

– érvelt Palmer.

Bízik abban, hogy a hajógyártás jövő év elejére tervezett megkezdéséhez sikerül idejekorán megfelelő kivitelezőt találnia.

A <a href="https://www.bluestarline.com.au/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/18/ausztralia-titanic-clive-palmer-hajozas-luxus-oceanjaro-kina/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Frank Field, volt munkáspárti miniszter

Életének 82. évében, elhunyt Frank Field, az Egyesült Királyság parlamentjének tagja, volt munkáspárti miniszter és …