2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Már a felhőbe is befektet Szaúd-Arábia

Hirdetés

Már a felhőbe is befektet Szaúd-Arábia

A szaúdi kormány jelentős forrásokat fektetett a digitális infrastruktúra kiépítésébe az elmúlt években. Ennek bizonyítéka a szaúdi Kommunikációs és Informatikai Minisztérium 2021-es kezdeményezése, amikor is egy 18 milliárd dolláros beruházást jelentettek be egy hatalmas adatközpont-hálózat létrehozására. Ez a merész lépés vonzotta a technológiai óriások befektetéseit, és a Google Cloud (GCP) 2023 novemberében elindította szaúdi székhelyű tevékenységét.

A szaúdiak egy olyan ökoszisztéma létrehozását szorgalmazzák, amely ötvözi a különféle technológiákat, például a mesterséges intelligenciát, a Big Data-t, az analitikát és az IoT-t, amelyek így egyesülhetnek a felhőalapú számítástechnika égisze alatt.

Hirdetés

Ez nemcsak a technológiai integrációról szól, hanem egy fenntartható és innovatív jövő megteremtéséről is.

Abd al-Rahmán al-Dahíbán, a Google Cloud Közel-Keleten, Törökországban és Afrikában tevékenykedő vezérigazgatója elmondta, hogy a cége elkötelezett az infrastruktúra megerősítése iránt, hogy jobban ki tudja szolgálni a szerteágazó igényeket. Hozzátette, hogy „Cloud Zone”-t hoztak létre Dammámban, Dohában és Dél-Afrikában, ami „sarkalatos szereplővé” teszi e régiókat a technológiai forradalomban. Hozzátette, hogy a Google Cloud megközelítése három alappilléren nyugszik: 

  • infrastruktúra-fejlesztésen, 
  • ökoszisztéma-partnerségen és 
  • kapacitásépítésen. 

Badr al-Mádi, a Google Cloud szaúd-arábiai vezérigazgatója rámutatott, hogy a GCP novemberi bevezetése 1,2 millió kis- és középvállalkozás igényeit elégíti ki a sivatagi királyságban. Ami a Google Cloud szaúd-arábiai tevékenységének szélesebb körű gazdasági hatását illeti, al-Mádi

körülbelül 110 milliárd dolláros hozzájárulást vár a helyi gazdasághoz a következő hét évben.

Ezt valószínűleg az üzleti modellekben bekövetkezett változások és a mintegy 150 ezer munkahely megteremtése magyarázza, ami megerősíti a Google Cloud szerepét a régió általános gazdaságának támogatásában. Al-Mádi úgy véli, hogy e fejlemények összhangban vannak az ország vezetésének céljaival, amelyek a kis- és középvállalkozások GDP-hez való hozzájárulásának növelését és a gazdasági növekedés ösztönzését szorgalmazzák.

Mi is az a Google Cloud?

A Google Cloud Platform egy olyan felhőalapú szolgáltatás, amelyet a Google vállalatoknak és fejlesztőknek kínál. A Google Cloud Platform lehetővé teszi a cégeknek, hogy kihasználják a Google hatalmas infrastruktúráját és technológiai […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/01/szaud-arabia-digitalis-infrastruktura-google-cloud-gazdasag-bevetel-befektetes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Izrael ismét arra készül, hogy megtámadja Rafah városát

Folytatja készülődését az izraeli hadsereg a palesztin lakosságú Gázai övezet déli végén, az egyiptomi határnál …