2024. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Magyarország nagykövetségére menekült az igazságszolgáltatás elől a volt brazil elnök, Jair Bolsonaro

Hirdetés

Magyarország nagykövetségére menekült az igazságszolgáltatás elől a volt brazil elnök, Jair Bolsonaro

Az amerikai lap szerint a brazil szövetségesi rendőrség február 8-án lefoglalta Bolsonaro útlevélt, és két tanácsadóját őrizetbe vette a büntetőeljárás részeként

Bolsonaro négy nappal később Magyarország nagykövetségén keresett menedéket. 

Hirdetés

A The New York Times meg is szerezte az erről készült biztonsági kamerás felvételt (ennek hitelességét utóbb megerősítették, és műholdas fotóval is igazolták, hogy február 13-án Bolsonaro autója a nagykövetség előtt parkolt). 

A lap szerint Bolsonaro két napot töltött a nagykövetségen, ahol biztonsági őrök védték. Mint  megjegyezték: az elnököt nem lehet őrizetbe venni addig, amíg egy külföldi nagykövetség menedéket ad neki.

Bolsonaro is elismerte, hogy a nagykövetségen volt 

A lap szerint egy nagykövetségi dolgozó, valamint utóbb maga Bolsonaro is megerősítette, hogy a nagykövetségen tartózkodott. 

Nem tagadom, hogy a nagykövetségen voltam. A világ néhány vezetője a baráti körömhöz tartozik. Aggódnak

– mondta hétfőn, a róla szóló cikk megjelenése után Jair Bolsonaro a Metropoles című brazil lapnak.

The New York Times szerint Bolsonaro végül február 14-én, délután 16.14 körül hagyta el a magyar nagykövetséget, ezt szintén rögzítette egy biztonsági kamera. Távozásakor Halmai Miklós nagykövet is elköszönt tőle (Bolsonaro érkezésekor is ő fogadta az elnököt).

Mint írták, két héttel később Bolsonaro már egy tömegrendezvényt tartott Sao Paulóban, amelyen nagyjából 185 ezer ember vett részt. A volt elnök ott azt mondta, hogy politikai bosszúhadjárat zajlik ellene, és azt is, hogy már nem fél az őrizetbe vételtől.

Akár egy másik […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/25/brazilia-jair-bolsonaro-buntetoeljaras-vadak-puccs-magyar-nagykovetseg-menekules/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre valószínűbb, hogy betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban

Az amerikai képviselőház egy Izraelnek és Ukrajnának szánt segélycsomag részeként szombaton elfogadta a TikTok betiltását …