2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Korrupció és vesztegetés miatt tartóztatták le az orosz miniszterhelyettest

Hirdetés

Korrupció és vesztegetés miatt tartóztatták le az orosz miniszterhelyettest

Szergej Sojgu helyettese a katonai építkezéseket felügyelte. Jóllehet luxusutazásaira és extravagáns „bulijaira” Navalnij csapata már korábban felfigyelt, a hatóságok csak most csaptak le Timur Ivanovra, akit „nagyszabású” vesztegetéssel gyanúsítanak.

A jelek szerint a bíróság is megalapozottnak találta az ügyészség feltételezését, mert elrendelte a 48 éves helyettes védelmi miniszter két hónapos előzetes letartóztatását. A gyanú szerint nem kis haszonra tett szert az építési és kivitelezési engedélyek felügyeletéből.

Timur Ivanovot, aki 2016-tól töltötte be hivatalát, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat, a rettegett FSZB tagjai vették őrizetbe. Az intézkedésbe előzőleg beavatták Ivanov közvetlen felettesét, Szergej Sojgu minisztert, utólag pedig Vlagyimir Putyin elnököt is tájékoztatták a fejleményekről.

Hirdetés

Russia’s Deputy Defence Minister Timur Ivanov was detained by the Federal Security Service for accepting large bribes. Ivanov, deputy minister since 2016, was in charge of property management, housing, construction and mortgages https://t.co/01HQ5w6Eln pic.twitter.com/hFZwyFhEK1

— Reuters (@Reuters) April 24, 2024

Ivanov a többi között a háborúban rommá lőtt kelet-ukrajnai Mariupol újjáépítéséért volt felelős. A várost Oroszország hevesen ágyúzta, majd elfoglalta ukrajnai inváziója során.

A védelmiminiszter-helyettes és családja pazar életmódot folytat, felháborító összegeket költ ingatlanvásárlásra, luxusutazásokra és márkás cikkekre – ezt állapította meg még 2022-ben a Navalnij vezette orosz Korrupcióellenes Alapítvány.

Az ukrajnai háború megvívásával megbízott Szergej Sojgu védelmi miniszter szövetségesének váratlan letartóztatása spekulációk özönét indította el az elit belharcáról és a posztszovjet sereget sújtó korrupció elleni nyilvános fellépésről.

A nyomozás nem tegnap kezdődött

Timur Ivanov őrizetbe vétele után egyes ingatlanjain házkutatást tartottak – jelentette az Izvesztyija. Orosz hírek […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/28/oroszorszag-timur-ivanov-vedelmi-miniszter-helyettes-letartoztatas-vesztegetes-korrupcio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb milliárdos merülne le a Titanic roncsaihoz

Larry Connor ohiói iparmágnás és kalandor, valamint Patrick Lahey mélytengeri felfedező, a Triton Submarines társalapítója …