2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kína hekkertámadást intézett a brit védelmi minisztérium ellen

Hirdetés

Kína hekkertámadást intézett a brit védelmi minisztérium ellen

A Sky News értesülései szerint Kína hekkertámadást indíthatott a brit védelmi minisztérium ellen. A kínai államot két vagy három, a védelmi minisztérium alkalmazottait – köztük a személyi állományt – érintő hekkerkísérlettel fogják vádolni.

A kibertámadás egy bérszámfejtő rendszert ért, nagyrészt nevek és banki adatok kerültek nyilvánosságra. A rendszer nem kapcsolódik a Védelmi Minisztérium fő számítógépes rendszereihez, ezért a rendszer leállt, és megkezdték a felülvizsgálatát.

A Védelmi Minisztérium az elmúlt 72 órában gőzerővel dolgozott azon, hogy megértse a támadás mértékét, és reméli, hogy a szolgálatot teljesítő személyzet nem aggódik a biztonságuk miatt.

Hirdetés

Tobias Ellwood konzervatív képviselő és volt katona a Sky Newsnak elmondta, hogy Kína „valószínűleg a pénzügyileg kiszolgáltatottakat figyelte azzal a céllal, hogy készpénzért cserébe kényszeríteni lehessen őket”.

Grant Shapps védelmi miniszter várhatóan kedden tesz nyilatkozatot az alsóház előtt, és a BBC jelentése szerint egy „többpontos tervet” fog ismertetni, amely az érintett dolgozók védelmét célzó intézkedéseket is tartalmazni fog.

A lap hozzátette, hogy az incidens […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/07/kina-hekkertamadas-adatlopas-egyesult-kiralysag-vedelmi-miniszterium/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagy bajban van az egyik utolsó retró kommunista állam

A Világbank április végén közzétett, „Reformok felgyorsítása a növekedés érdekében” című jelentése szerint Laosz reál …