2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Kiderült, kik az idei Pulitzer-díjas az újságírás világában

Hirdetés

Kiderült, kik az idei Pulitzer-díjas az újságírás világában

Az idei Pulitzer-díjasok között van a The New York Times és a ProPublica, valamint olyan szerzők, mint Jayne Anne Phillips és Jonathan Eig.

A Pulitzerek 15 kategóriában díjazták az újságírás legjobbjait, valamint nyolc művészeti kategóriában, amelyek a könyvekre, a zenére és a színházra összpontosítanak. A közszolgálati győztes aranyérmet kap, az összes többi győztesnek 15 ezer dollár üti a markát – írja a The Guardian.

Az Associated Press a Latin-Amerikán keresztül az Egyesült Államokba irányuló globális migrációról szóló tudósításáért, míg a New York Times és a Reuters hírszolgálata az Izrael elleni október 7-i Hamász-támadásról és annak következményeiről szóló tudósításáért kapott Pulitzer-díjat.

Hirdetés

A közszolgálatért járó rangos Pulitzer-díjat a ProPublica kapta a tudósításért, amely „áttörte a titkolózás vastag falát” az amerikai legfelsőbb bíróság körül, hogy bemutassa, hogyan adtak milliárdosok ajándékokat és utazásokat a bíráknak.

A Pulitzer-díjjal külön elismerésben részesültek a gázai háborúról tudósító újságírók és írók, valamint a néhai hip-hop kritikus, Greg Tate.

A The New York Times munkatársai a Hamász 2023. október 7-i, Izrael elleni támadásáról, az izraeli hírszerzés hibáiról és az ország gázai válaszlépéseiről szóló „széles körű és leleplező tudósításáért” nyertek.

A The Times munkatársa, Hannah Dreier az Egyesült Államokban folyó gyermekmigráns-munkáról szóló történeteiért nyerte el a Pulitzer-díjat oknyomozó riportokért. A lap munkatársa, Katie Engelhart pedig a lap harmadik Pulitzer-díját nyerte el feature writing kategóriában, a matriarcha demenciájával küzdő család portréjáért.

A The Washington Post munkatársai az AR–15 félautomata puska „kijózanító vizsgálatáért” nyertek országos riportban, amelyhez néhány megrázó fotót is mellékeltek. A The Post munkatársa, David E. Hoffman a szerkesztőségi cikkek kategóriájában nyert a „lenyűgöző és jól megalapozott” sorozatáért, amely arról szólt, hogyan nyomják el az önkényuralmi rendszerek a másként gondolkodókat a digitális korban. A harmadik díjat Vlagyimir Kara-Murza kapta egy orosz börtöncellából írt kommentárjáért.

A The Washington Post ünnepli a három Pulitzer-díjat, a Nemzeti tudósításért, a Nemzetközi tudósításért és a David Hoffman szerkesztőségi írói díjért járó stábot Washingtonban, 2024. május 6-án

A The Washington Post ünnepli a három Pulitzer-díjat, a Nemzeti tudósításért, a Nemzetközi tudósításért és a David Hoffman szerkesztőségi írói díjért járó stábot Washingtonban, 2024. május 6-án

Fotó: The Washington Post / Getty Images Hungary

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/05/07/pulitzer-dij-dijazas-new-yoerk-times-ujsagiras/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ókovács Szilveszter: A dolgozók vesztesége e körforgásban minimális

Mint ismert, 2024. április 25-én a Magyar Állami Operaház főigazgatója és az 1332 dolgozót képviselő …