2023. szeptember 24., vasárnapMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kiképzetlen katonákat vethetett a Wagner elé a kijevi vezetés

Kiképzetlen katonákat vethetett a Wagner elé a kijevi vezetés

A lap cikke szerint a stratégia végső sikere vagy kudarca a nagyobb offenzíva eredményeitől függ. „Amennyiben megoldható, hogy a döntő harci erőket pihentessék és megóvják, akkor megteszik. Persze akkor is nagy árat fizetnek” – nyilatkozta Ben Hodges nyugalmazott amerikai altábornagy, aki 2014 és 2017 között az amerikai hadsereg európai erőinek parancsnoka volt

A WSJ arról a csoportról írt részletesen, amelyet idén év elején mozgósítottak az ukrán 93. gépesített dandárba. Az egység elszegényedett emberekből tevődött össze, akiket a Harkovi terület falvaiból gyűjtöttek össze. Az újság megtudta, hogy sokan közülük munkanélküliek, akik alkalmi munkákból éltek. Gyakorlatilag egyiküknek sem volt harci tapasztalata – írták.

A lap birtokába jutott dokumentumok és fényképek szerint az újoncok kezébe elavult fegyvereket és egyenruhákat nyomtak, két nappal később pedig már a Bahmuttól mindössze 26 kilométerre fekvő Konsztantyinovkában találták magukat. Pár nappal később megérkezett a századfőnök, aki közölte velük, hogy hatos csoportokban átvezénylik őket Bahmutba.

A tapasztalatlan katonák közül többen azonnal meghaltak a fronton

A férfiak közül néhányan azzal fenyegetőztek, hogy a kiképzés hiányára hivatkozva megtagadják a parancs végrehajtását. „Bahmut majd megtanít titeket harcolni” – a tisztek állítólag ezt válaszolták a tapasztalatlan katonáknak.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/05/26/haboru-ukrajna-oroszorszag-bahmut-wagner-jevgenyij-prigozsin-vlagyimir-putyin/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Megöltek egy rendőrt Koszovóban, küszöbön az újabb háború?

A rendőrök az éjszaka folyamán észrevették, hogy két, rendszámtábla nélküli teherautó elzárta a forgalmat a …