2023. október 2., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hatalmas politikai botrány tört ki Szlovákiában a volt miniszterelnök szavai miatt

Hatalmas politikai botrány tört ki Szlovákiában a volt miniszterelnök szavai miatt

A köztársasági elnök arról írt, hogy Fico ismételten hazugságokat terjeszt róla, amerikai ügynöknek nevezte, és megint azzal vádolta, hogy egy Soros György által irányított kormányt akar felállítani – írja a Paraméter.

Caputová azt állítja, hogy a kijelentések miatt súlyos támadásokat kap, halálosan megfenyegették nemcsak őt, hanem a szeretteit is.

„Nem fogom elmagyarázni sokadik alkalommal, hogy mindez abszolút hazugság, és hosszasan ecsetelni, hogy a járási, a kerületi és végül az alkotmánybíróság is egyértelműen kimondta, hogy ezek a vádak megalapozatlanok, és átlépik a politikai csatározás határait. Fico képviselő ezt tudja. És azt is tudja, hogy gyűlölködő hazugságaival valakit célponttá tenni Szlovákiában korábban már vezetett gyilkossághoz” – szögezte le az államfő, aki hozzátette: nem süllyed le Fico szintjére, nem aggat rá semmilyen jelzőt.

Válsághelyzeten próbál úrrá lenni az államfő

Mint arról már az Index is beszámolt, felmentését kérte Zuzana Caputová államfőtől Eduard Heger ügyvezető szlovák kormányfő.

Előtte az ügyvezető szlovák agrárminiszter, Samuel Vlcan jelentette be távozási szándékát, egy, a napokban nyilvánosságra került, a családi cégét érintő állami támogatási ügyre hivatkozva. Egy nappal később pedig

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/05/10/zuzana-caputova-fenyegetes-robert-fico-szlovakia-botrany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Lezuhant egy repülőgép Szlovákiában

A Mentőszolgálati Műveleti Központ (OSZZS) operatív központja a segélyvonalon kapott tájékoztatást arról, hogy lezuhant egy …