2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ezek most a világ legmenőbb strandjai

Hirdetés

Ezek most a világ legmenőbb strandjai

A rendhagyó mércék alapján háborús csataterek – köztük a normandiai partraszállás helyszíne, a katonai zsargonban Omaha Beach – is a listára kerültek, a japán Okinavával és az első világháborús ostrom helyszínével, a török Gallipolival együtt.

Fölényesen az első azonban Francia Polinézia gyöngyszeme, Bora Bora, amelyet a pingvinjeiről híres dél-afrikai, Fokváros melletti Boulders Beach, és a hawaii, Honolulu melletti Waikiki követ.

Naplemente a Waikiki Beachen, a hawaii Oahu szigetén 2021. június 26-án

Naplemente a Waikiki Beachen, a hawaii Oahu szigetén 2021. június 26-án

Hirdetés

Fotó: Kent Nishimura / Los Angeles Times / Getty Images Hungary

A riói Copacabana a negyedik, a festői, thaiföldi Maya-öböl pedig az ötödik a BeachAtlas felsorolásában.

A legjobb európai strand csak a 13. helyezést érte el. Nem Olaszországban, Spanyolországban vagy Görögországban található, hanem Franciaországban. Cap d’Agde azonban nem a Riviérán, az Azúr-parton nyúlik a Földközi-tengerbe, hanem Montepellier-től délre, a spanyol határ felé.

A 60. helyezett Balaton, a „magyar tenger” a helyiek nyári vakációjának kedvelt helyszíne izgalmas fürdőzési lehetőséget kínál – írja a londoni strandportál, amely arra is emlékeztet, hogy „a hidegháború idején a Balaton ritka találkozásokat tett lehetővé a kelet- és nyugatnémetek között, ezzel pedig megerősítette történelmi hídszerepét a megosztott országok és nemzetek között”. Ma is sok német látogatja Közép-Európa legnagyobb tavát, amelynek sekély, meleg vize családbaráttá és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/21/francia-polinezia-bora-bora-fokvaros-waikiki-strand-balaton-adria/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Frank Field, volt munkáspárti miniszter

Életének 82. évében, elhunyt Frank Field, az Egyesült Királyság parlamentjének tagja, volt munkáspárti miniszter és …