2024. április 23., keddMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.23. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Magyar Péter ügyvédje állítja, még nem látta a bizonyítékokat

Hirdetés

Magyar Péter ügyvédje állítja, még nem látta a bizonyítékokat

„Az az érzésem, hogy aki ezt a közleményt kiadta, az nem ugyanott töltötte ezt a négy órát, ahol én” – nyilatkozta Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter, Magyar Péter ügyvédje a Klubrádiónak, miután szerdán Varga Judit volt férjének meghallgatását követően az ügyészség közleményben reagált a sajtótájékoztatón elhangzott állításokra.

Magyar Péter elhagyja a Fővárosi Nyomozó Ügyészséget 2024. március 20-án

Magyar Péter elhagyja a Fővárosi Nyomozó Ügyészséget 2024. március 20-án

Fotó: Szollár Zsófi / Index

Csütörtökön Magyar Péter ügyvédje, Bárándy Péter leszögezte: Varga Judit volt férje sok feltételezést feltárt, de három tényt is előadot. Ezek közül az első, hogy a kormányban dolgozó vagy ahhoz közeli személy (megnevezte, hogy ki) a bűnügy irataiból eltüntette az őt kompromittáló adatokat.

Hirdetés

AZ ÜGYVÉD SZERINT MAGYAR PÉTER NEM AZ ÜGYÉSZSÉGRŐL ÁLLÍTOTT ILYET.

A tanúmeghallgatás a büntetőeljárási törvénynek megfelelő, kiegyensúlyozott hangulatú volt, semmi olyan nem történt, ami kifogásolható lenne – tette hozzá Bárándy Péter. 

A Központi Nyomozó Főügyészség később kiadott közleményéről ugyanakkor azt mondta: „nem erről volt szó”. Bárándy Péter még nem látta Magyar Péter jövő keddre ígért bizonyítékait, azt mondta, azok valószínűleg hangfelvételek és értékesek lehetnek. 

A műsorvezetők rákérdezett, ha az ügyészség úgy értékeli, hogy Magyar Péter elmulasztotta feljelenteni az érintetteket, annak milyen következménye lehet. Bárándy Péter erre úgy válaszolta, nem gondolja, hogy Magyar Péternek feljelentési kötelezettsége volt, de nem is erről volt szó a meghallgatáson. Bárándy Péter arról is beszélt, amikor elvállalták Magyar Péter képviseletét, nem tudták, hogy ez a meghallgatás milyen tárgyban történik lesz.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/03/21/magyar-peter-barandy-peter-ugyeszseg-nyomozas-kormany-bizonyitek-feljelentes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb jelölőszervezeteket vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság

Mivel a bejelentések megfeleltek a követelményeknek, az NVB nyilvántartásba vette az önkormányzati választásra az Együtt …