2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elhurcolt ukrán fiatalok jajkiáltása: amerikai segítségre van szükségünk

Hirdetés

Elhurcolt ukrán fiatalok jajkiáltása: amerikai segítségre van szükségünk

Kszenija Koldinnak első kézből szerzett tapasztalatai vannak: még csak 17 éves volt, amikor 11 éves öccsével, Szerhijjel elrabolták ukrajnai otthonukból.

„Ami ezután következett, az életem legszörnyűbb kilenc hónapja volt” – emlékezett vissza az amerikaiaknak szánt segélykiáltásában a fiatal nő, akinek az összefoglalóját a Fox News közölte.

Mindketten harkivi árvák voltak. A háború kitörése után vovcsanszki nevelőszülőknél találtak otthonra. A település nincs messze Harkivtól, és az orosz határtól sem. Hónapokig bujkáltak a pincében, mígnem az orosz katonák elfoglalták a városkát. Kszeniját és Szerhijt őrizetbe vették.

Hirdetés

A gyerekek hiába kérlelték őket, hadd maradhassanak a nevelőszülőknél. Buszra rakták – a többi gyerekkel együtt –, majd szétválasztották őket. Kszeniját a határ túloldalára, az orosz Sebekinóba költöztették, öccsét azonban jóval távolabbra, a krasznodari körzetbe, a Fekete-tenger partján fekvő Gelendzsikbe szállították.

Azzal áltatták őket, hogy csak egy háromhetes kirándulásra utaznak. Ehelyett kilenc hónapig tartott, és 1100 kilométerre voltak egymástól.

Csak később vették észre, hogy az oroszok tulajdonképpen elrabolták őket.

„Felfújt történetnek” nevezte az ukrán gyermekek elrablásáról szóló híreket még tavaly az orosz elnök. Ezzel szemben fiatalok tömegeit hurcolták el. Az EU mindent megtesz, hogy felelősségre vonja azokat, akik lehetővé tették az ukrán gyermekek erőszakos deportálását a megszállt területekről, és azért, hogy ezek a gyermekek biztonságban hazakerülhessenek családjukhoz – jelentette ki Vera Jourová uniós biztos az Európai Parlament áprilisi plenáris ülésén.

Egyesek közülük egészen távol kerültek hazájuktól: 161 Oroszország által elhurcolt ukrán fiatalt például nemrég Németországban találtak meg.

Miért fontos?

Kszenija azok után fordult az Egyesült Államokhoz, hogy a kongresszus jóváhagyta az Ukrajnának szánt segélycsomagot. A törvényt Joe Biden aláírta, Mike Johnson házelnök pedig kijelentette, hogy a „zsarnokok” – köztük Vlagyimir Putyin orosz elnök – […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/30/ukrajna-gyerekek-elrablas-oroszorszag-segitseg-egyesult-allamok-europai-unio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új ópiumtermelő nagyhatalom született, és a világ semmit sem tehet

Hatalomátvételüket követően a tálibok ismét betiltották a máktermesztést az addig a világpiac fő exportőrének számító …