2023. május 31., szerdaMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.31. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Eldőlt Adolf Hitler szülőházának sorsa

Hirdetés

Eldőlt Adolf Hitler szülőházának sorsa

Braunauban évek óta vita folyik Hitler szülőhelyéről. Most van megoldás: a rendőrség mellett egy emberi jogi képzési központ is beköltözik.

A ház rendőrőrsként való használatával olyan megfelelő felhasználást találtak, amely „igazságot szolgáltat az erkölcsi, politikai és jogi felelősségnek” – mondta Oliver Rathkolb történész és bizottsági tag újságíróknak. A nyilatkozat szerint a lebontás vagy egy emlékmű létrehozása szóba sem jöhetett a szakértői bizottság tagjai számára.

A közlemény szerint az épület átalakítása 2025-ben fejeződik be, 2026-ban költözik be a rendőrkapitányság és a kerületi rendőrparancsnokság. Ezzel véget ér az épület hasznosítása körül évek óta tartó huzavona – közölte a Zeit online.

Hirdetés

Az épület további hasznosításával 2016 óta egy bizottság foglalkozott. Ennek tagjai között akadémikusok, a zsidó hitközség, a belügyminisztérium és az Osztrák Ellenállás Dokumentációs Archívuma képviselői is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/05/25/adolf-hitler-szulohaz-braunau-ausztria-rendorseg-emberi-jogok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A volt szlovák külügyminiszter úgy érezte magát a Fidesz gyűlésén, mintha a náci párt kongresszusán lett volna

„Amikor a Fidesz közgyűlésén legutóbb vendégként részt vettem, akkor szörnyű beszédeket hallottam. Úgy éreztem magam, …