2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Eldől Donald Trump sorsa, akár a börtönből is irányíthatja Amerikát

Hirdetés

Eldől Donald Trump sorsa, akár a börtönből is irányíthatja Amerikát

A 77 éves Donald Trump az első amerikai elnök, aki büntetőügyben került a vádlottak padjára. Üzleti nyilvántartásai 34 rendbeli meghamisításával vádolják. Ezzel leplezte, hogy a 2016-os elnökválasztási kampány előtt pénzt fizetett egy pornósztárnak. Stormy Danielst 130 ezer dollárral próbálták rávenni arra, hogy hallgassa el korábbi egyéjszakás kalandját a nős üzletemberrel.

Amennyiben az esküdtszék az összes vádpontban bűnösnek nyilvánítja Trumpot, aki – mint ismeretes – az idén újra ringbe szállt a Fehér Házért folytatott küzdelemben, akkor a vádlott vádpontonként akár négy év börtönnel is sújtható. Elméletileg tehát a bíró akár 136 éves elzárással büntetheti – ennek a valószínűsége azonban elenyésző.

Sokkal valószínűbb a 34 vádpont összevonása és egyidejű büntetése. 

Hirdetés

Ebben az esetben a maximális büntetés legfeljebb négy év lesz a rácsok mögött – írta a New York Post. Az sem kizárt, hogy az esküdtszék bűnösnek mondja ki a volt elnököt, a bíró azonban eltekint a börtönbüntetés kiszabásától. Sőt, az sincs tisztázva, hogy az Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész által irányított testület egyáltalán kéri-e börtönbüntetés kiszabását, mivel Donald Trumpot nem vádolják erőszakos bűncselekménnyel, és hasonló váddal soha korábban nem került bíróság elé.

Megkegyelmezhetne magának?

Mindenesetre amennyiben a hallgatási pénz ügyében Trumpot elmarasztalják, és börtönbe kerül, majd novemberben mégis őt választanák 47. elnöknek, nem tudna kegyelmet adni magának, mert pere nem minősül szövetségi ügynek, ugyanis New York állam indított eljárást ellene.

Állami, és nem szövetségi ügynek minősül a Trump által feltételezett georgiai választási csalás esete is, amelyben szintén folyik peres eljárás.

Ha elítélik, majd újraválasztják, abban az ítéletben sem tudná magát kegyelemben részesíteni.

A szövetségi bíróságon két másik büntetőeljárás is folyamatban van ellene: a

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/30/egyesult-allamok-donald-trump-hallgatasi-penz-per-bortonbuntetes-titkosszolgalat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több a halálos kirándulás a görög kánikulában

Michael Mosley felesége már este sejtette, hogy baj van, miután férje nem tért vissza déli …