2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Daniel Freund: Orbán Viktor a legkorruptabb politikus egész Európában

Hirdetés

Daniel Freund: Orbán Viktor a legkorruptabb politikus egész Európában

„Egyáltalán nem úgy tűnik, hogy a kormány mindent megtesz ezeknek a forrásoknak a felszabadítása érdekében. Közös érdekünk, és ezt többször elmondtuk a kormány képviselőinek és a sajtótájékoztatón is, hogy ezeket a pénzeket mielőbb eljuttathassuk Magyarországra – különösen most, amikor történelmi léptékű infláció tombol a kontinensen, és különösen Magyarországon. De legalább ennyire fontos, hogy a források ténylegesen eljussanak a magyar adófizetők, vállalatok, civil szervezetek és közösségek szintjére is, és ne csak Orbán Viktor holdudvarát gazdagítsák. Erre viszont nem kaptunk elegendő garanciákat” – mondta a 444-nek Daniel Freund, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának tagja. 

Freund szerint a tárgyalások egyetlen pozitívuma, hogy történtek érdemi előrelépések, például a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) közti együttműködésben, és az igazságszolgáltatás függetlensége terén is, de úgy véli, hogy számos problémafelvetésre érdemi választ sem kapott a költségvetési ellenőrzési bizottság.

Az Európai Számvevőszék, az OLAF és az Európai Bizottság a 2014 és 2020 között időszakban 29 ellenőrzést végzett el, és mintegy 1,48 milliárd euró, azaz 560 milliárd forintnyi uniós forrás hasznosulásával kapcsolatban tárt fel bizonytalanságokat illetve szabálytalanságokat

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/05/22/daniel-freund-europai-unio-koltsegvetesi-ellenorzesi-bizottsag-interju/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Brit munkáspárti vezető: Nagy-Britannia jövője az Európai Unión kívül van

Brit munkáspárti vezető: Nagy-Britannia jövője az Európai Unión kívül van

Sir Keir Starmer a Daily Express című radikálisan EU-szkeptikus brit napilap skóciai kiadásában közölt írásában …