2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Bővítette az EU a terrorizmus elleni küzdelmet szolgáló szankciós jegyzékét

Hirdetés

Bővítette az EU a terrorizmus elleni küzdelmet szolgáló szankciós jegyzékét

A brüsszeli közlemény szerint a terrorszervezetek tagjait, valamint a velük összeköttetésben álló természetes vagy jogi személyeket és szervezeteket felsoroló jegyzékbe vette fel Mohamed Ibrahim as-Safai asz-Szálem, más néven Abu asz-Szahravi az Iszlám Állam – Száhel Tartomány (ISSP) nevű csoport vezetőjét.

A jegyzékbe vett mali fegyveres csoport, a Katiba Macina pedig úgy az Iszlám Állam, mint az al-Kaida terrorszervezethez köthető – tájékoztattak az írásbeli eljárás útján született döntés indokáról.

A listán szereplőket sújtó korlátozások között pénzeszközök és egyéb pénzügyi eszközök befagyasztásával kapcsolatos intézkedések, valamint a büntetőügyekben folytatott rendőrségi és igazságügyi együttműködéssel kapcsolatos intézkedések szerepelnek.

Hirdetés

Az érintettek rendelkezésére sem közvetlenül, sem közvetett módon nem bocsátható semmilyen technikai vagy pénzeszköz, pénzügyi eszköz vagy gazdasági forrás. Tilos számukra olyan szolgáltatást nyújtani, amely katonai tevékenységekhez vagy fegyverek és hadianyag rendelkezésre bocsátásához, gyártásához, karbantartásához és használatához kapcsolódik.

A jegyzékbe vétel kritériumai között az al-Kaida vagy az Iszlám Állam által elkövetett terrorcselekmény végrehajtásában való részvétel vagy ilyen jellegű cselekmény megkísérlése, illetve elősegítése szerepel. Jegyzékbe kerülhetnek azok is, akik tagokat toboroznak, fegyvereket és hozzájuk kapcsolódó hadianyagot szolgáltatnak, adnak el vagy adnak át a terrorszervezeteknek vagy azok bármely sejtjének, fiókszervezetének, illetve az említettekből kivált bármely csoportnak vagy utódszervezetnek.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/25/europai-unio-bovites-terrorizmus-szankcios-jegyzek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Frank Field, volt munkáspárti miniszter

Életének 82. évében, elhunyt Frank Field, az Egyesült Királyság parlamentjének tagja, volt munkáspárti miniszter és …