2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Belaruszban betiltották a Deutsche Wellét

Hirdetés

Belaruszban betiltották a Deutsche Wellét

A belorusz belügyminisztérium szélsőséges szervezetnek minősítette a Deutsche Welle (DW) Belarust, és betiltotta az adó összes tartalmát. A tilalom valamennyi platformra kiterjed, beleértve a DW weboldalát, a YouTube-csatornát, a Telegram-csatornát és az orosz nyelvű szerkesztőség műsorait is – közölte a DW.

A belorusz belügyminisztérium a nemzeti szuverenitás és a közbiztonság veszélyeztetésével, valamint a tisztviselők lejáratásával és sértegetésével vádolja a DW Belarust.

Peter Limbourg, a DW főigazgatója bírálta a belorusz kormány lépését.

Hirdetés

Határozottan elítéljük a belügyminisztérium döntését. A vádak alaptalanok, és nem tükrözik belorusz szerkesztőségünk munkájának valóságát

– fogalmazott Limbourg.

A DW vezetője szerint ez a döntés rávilágít arra a kulcsfontosságú tényre, hogy a belorusz rezsim fél a független médiától, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megtagadja a belorusz emberek hozzáférését az ingyenes információkhoz. Úgy látja, rettegnek a független állampolgároktól, akik saját véleményt alkotnak Belarusz, Európa és a világ történéseiről.

„Nem ijedünk meg. Ehelyett ez a tilalom arra ösztönöz bennünket, hogy keményebben dolgozzunk azon, hogy mindenki hozzáférhessen tartalmainkhoz, így ingyenes információkhoz jusson” – tette hozzá.

<img […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/30/deutsche-welle-belarusz-aljakszandr-lukasenko-sajtoszabadsag-korlatozas-betiltas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb milliárdos merülne le a Titanic roncsaihoz

Larry Connor ohiói iparmágnás és kalandor, valamint Patrick Lahey mélytengeri felfedező, a Triton Submarines társalapítója …