2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az utolsó üzenete az volt, hogy „hallom a lövöldözést” – ilyen volt a moszkvai terror az áldozatok szemszögéből

Hirdetés

Az utolsó üzenete az volt, hogy „hallom a lövöldözést” – ilyen volt a moszkvai terror az áldozatok szemszögéből

Az oroszországi Crocus City Hallban történt merénylet azonosított áldozatainak száma egyre nő, a vasárnap délutáni adatok alapján számuk 137-re emelkedett az orosz nyomozóbizottság közleménye szerint. Továbbra is zajlik az áldozatok azonosítása.

Egy túlélő a Crocus City Hall-ban történ terrortámadás után, 2024. március 22-én

Egy túlélő a Crocus City Hall-ban történ terrortámadás után, 2024. március 22-én

Fotó: Contributor / Getty Images Hungary

A legtöbb ember – akiknek a hozzátartozója két nappal a tragédia után sem jelentkezett – tisztában van azzal, hogy kevés az esélye annak, hogy élve viszontlátja őket. De még mindig reménykednek.

Hirdetés

Korábbi cikkünkben a megszólalt túlélők nyilatkozatait gyűjtöttük össze, akik elképesztő történeteket mesélnek a félelemről, amit át kellett élniük. A Moszkovszkij Komszomolec orosz hírportál most a támadásban elhunytak személyes történetein keresztül idézte fel az eseményeket.

A Picnic koncert, amely összekötötte őket

A terrortámadás estéjén a Crocus City Hallban egy orosz rockegyüttes, a Picnic adott koncertet.

Alekszej Volkov a terroristák első áldozata lehetett. A tragédia idején nem egy koncertre tartott – éppen ellenkezőleg, munkából indult volna haza. Alekszej a Crocus Expónál dolgozott szerelőként, a berendezések és dekorációk felszerelésére vették fel. Miután megbizonyosodott arról, hogy minden készen áll a show kezdetére, Alekszej elhagyta a koncerttermet – és abban a pillanatban egy bűnözőkből álló autó állt meg a Crocus közelében. Volkovot közvetlen közelről lelőtték.

A koncerten többek közt egy négytagú család – Ilona és Dmitrij Dolina, a 15 éves lányuk, Maria és a 10 éves fiuk, Georgij – tagjai is meghaltak. A házaspár nagyon szerette a Picnic zenekart, többször is elmentek koncertekre, többek között Dmitrij testvérének családjával. Ezúttal a gyerekeiket is magukkal vitték.

A terrortámadás messze legidősebb áldozata Irina Ivanovna Maslennikova volt. A nő április 12-én lett volna 72 éves. „Lelkes rajongója volt a Picnicnek” – emlékszik vissza egy barátja – „minden koncertre úgy ment, mint egy nyaralásra”. Irina Ivanovna szakmáját tekintve építészmérnök volt, nemrég ment nyugdíjba. Maslennikova egyedül ment a Crocus-ba: a lánya visszautasította. A helye az erkélyen volt, utolsó üzenete az volt, hogy „hallom a lövöldözést”. Irina Ivanovnának még volt ideje telefonálni, amikor elhagyta a termet. Ő és még körülbelül húsz másik […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/25/oroszorszag-crocus-city-hall-picnic-koncert-szemelyes-tortenet-emlekezes-gyasz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Izrael ismét arra készül, hogy megtámadja Rafah városát

Folytatja készülődését az izraeli hadsereg a palesztin lakosságú Gázai övezet déli végén, az egyiptomi határnál …