2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az olasz kormányfő bejelentette, hogy indul az EP-választáson

Hirdetés

Az olasz kormányfő bejelentette, hogy indul az EP-választáson

Giorgia Meloni – aki az Olasz Testvérek (FdI) pártelnöke – döntő csatának, történelmi fordulópontnak nevezte a következő EP-választásokat.

„A cél az, hogy Európa közelebb legyen a népeihez, vagyis jobbra mozduljon el. Képzeljétek el, hogy ha az FdI és szövetségesei képesek lesznek jobbközép többséget alkotni az EP-ben, akkor mennyi mindent tehetünk majd! Vége lesz a centrum és a baloldal alkotta természetellenes többségnek, amelynek az Európai Néppárt oly sokszor részese lett. Ahogy Olaszországban győzelemre vittük a jobboldalt, Európába is átültethetjük az olasz modellt, végre ellenzékbe küldhetjük a baloldalt, igazi forradalmat indíthatunk el” – fogalmazott a kormányfő az MTI beszámolója szerint, majd hozzátette:

Ugyanis a jobboldalnak európaiságból nem adhat leckét a baloldal, az egykori kommunista párt utódja, amely Moszkvát Brüsszellel váltotta fel.

Hirdetés

Elmondta, hogy egyrészt az EP-választásokat kormányzása olaszországi próbájának tartja, másrészt az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsoport elnökeként sem vonhatja ki magát a megmérettetésből. Úgy vélte, az ECR-nek stratégiai szerepe lesz a következő parlamentben.

„Már annyiszor leírtak bennünket, most is őrültnek fognak tartani, azt ismételgetve, hogy megnyerhetetlen kihívás előtt állunk, el fogunk tűnni, mégis fordítani tudtunk az előrejelzéseken. Itt az ideje magasabbra emelni a mércét, változtassuk meg Európát!” – jelentette ki Meloni, hozzáfűzve: 

Az Európai Unióban is nemzeti termékeinket, határainkat, identitásunkat fogjuk védeni a hasonló elveket valló összes többi európai nemzettel együtt.

A politikus azt ígérte, hogy választási kampánya nem fogja elvonni a figyelmét miniszterelnöki feladatairól. Több mint egyórás programbeszédében a kormányfő emlékeztetett arra, hogy az FdI 2014-ben még nem jutott be az EP-be, 2019-ben 6,5 százalékot szerzett, 2022 szeptemberében pedig a legnagyobb olasz pártként 26,5 százalékos szavazataránnyal kormányra […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/ep/2024/valasztas/2024/04/28/olaszorszag-giorgia-meloni-kormanyfo-part-listavezeto-indulas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nincs több titok, az MTVA ismertette az EP-választási vita részleteit

Mint arról beszámoltunk, nyilvános vitát szervez a köztévé az EP-listavezetők között. Molnár Csaba, a DK–MSZP–Párbeszéd kampányfőnöke kedden délután posztolta …