2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az EMA ismétlőoltások felvételét javasolja egy újabb vírusvariánssal szemben

Hirdetés

Az EMA ismétlőoltások felvételét javasolja egy újabb vírusvariánssal szemben

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) ismétlő oltások beadását javasolja a 2019-ben megjelent, új típusú koronavírus egy újabb, JN.1 jelű vírusváltozata elleni hatékonyabb védekezés érdekében – tájékoztatott az uniós ügynökség.

Az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő, amszterdami székhelyű ügynökség közleménye szerint a SARS-CoV-2 új, JN.1 variánsa különbözik a korábbi, frissített vakcinák által megcélzott vírusváltozatoktól, felülmúlva azok fertőzési mutatót mára a legszélesebb körben terjedő változattá vált világszerte. Az uniós ügynökség arra szólította fel a koronavírus elleni oltóanyagok gyártóit, hogy egyeztessék vakcináik forgalomba hozatali engedélyének frissítését a vonatkozó ajánlásoknak megfelelően.

A jelenleg nem a JN.1 vírusváltozatot célzó koronavírus elleni oltóanyagokat fejlesztő vállalatokat az EMA szintén egyeztetésre hívta annak megvitására, miként alakítsák ki vakcináik összetételének megváltoztatására vonatkozó stratégiáikat.

Hirdetés

Az EMA közleményében megjegyezte, az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/30/europai-gyogyszerugynokseg-oltasok-koronavirus-varians-javaslat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új ópiumtermelő nagyhatalom született, és a világ semmit sem tehet

Hatalomátvételüket követően a tálibok ismét betiltották a máktermesztést az addig a világpiac fő exportőrének számító …