2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A Politico szerint Magyarország búcsút inthet egy fontos brüsszeli pozíciónak

Hirdetés

A Politico szerint Magyarország búcsút inthet egy fontos brüsszeli pozíciónak

A Politicónak nyilatkozó, névtelenséget kérő diplomaták szerint az uniós vezetőknek elegük lett abból, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök folyamatosan akadályozza az uniós állásfoglalásokat Ukrajnát illetően. Emiatt azt szeretnék elérni, hogy a magyar kormány a jövőben csak kisebb pozíciókat kaphasson az alakuló Európai Bizottságban.

Jelenleg Várhelyi Olivér európai integráció bővítéséért felelős biztos Magyarország legfontosabb uniós diplomatája, a tisztségnek a balkáni és az ukrajnai uniós csatlakozási kérdésekben jelentős befolyása van. A források szerint az uniós vezetők nem szeretnék, hogy Várhelyi továbbra is ilyen fontos szerepet töltsön be.

Mint írják, sokak szerint Orbán Viktor változatlanul is Vlagyimir Putyin orosz elnök legközelebbi szövetségese az EU-ban, és az európai vezetők nehezményezik, hogy Magyarország akadályozza az Oroszország elleni intézkedéseket, valamint Kijev támogatását. A diplomaták szerint „még csak fel sem vetődött, hogy Magyarország megtarthatná bármelyik fontos pozíciót”. A tisztségek betöltéséről a kormányok és az Európai Bizottság következő elnöke dönt.

Hirdetés

Magyarország bízik benne, hogy Várhelyi marad a posztján

A Politico beszámolója szerint Orbán Viktor az elmúlt hónapokban akadályozta Ukrajna támogatását és veszélyeztette az ország uniós csatlakozási tárgyalásait. Mint írják, „a közép-európai nemzet azonban továbbra is bízik abban, hogy Várhelyi marad a posztján, amelyet 2019 óta tölt be”.

Várhelyit azonban többen is megvádolták, hogy akadályozza az uniós tagjelölt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/30/europai-unio-brusszel-orban-viktor-europai-bizottsag-varhelyi-oliver/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több a halálos kirándulás a görög kánikulában

Michael Mosley felesége már este sejtette, hogy baj van, miután férje nem tért vissza déli …