2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Airbnb-rémálom: lakást bérelt, és milliókat keresett rajta

Hirdetés

Airbnb-rémálom: lakást bérelt, és milliókat keresett rajta

Egy 31 éves nő tavalyelőtt bérbe adta a nem sokkal korábban 1,675 millió dollárért vásárolt otthonát – idézte fel a történteket a Los Angeles Times. Nikeeta Sriram 2022 márciusában vette meg a három hálószobás főépületből és egy különálló, egy hálószobás tetőtérrel rendelkező vendégházból álló ingatlant.

Ő maga akkoriban egy másik lakást bérelt, nem akarta felbontani a bérleti szerződést, ezért új szerzeményét meghirdette, majd kiadta az egyik jelentkezőnek, a 36 éves Nicholas Jarzabeknek. „Tökéletes bérlőnek tűnt, amíg nem vált minden egy rémálommá” – kesergett utóbb Sriram.

Jarzabek bérlőként töltött első évében sosem maradt adós, sőt néha már a határidő előtt átutalta a havi 8500 dolláros bérleti díjat. Tavaly decemberben azonban a bérbeadó rájött, hogy otthonát az Airbnb-n hirdetik, ami sértette a bérleti szerződésben foglaltakat.

Hirdetés

A riasztó ugyanis többször jelzett, így az üzemeltető biztonsági cég végül rendőri segítséget kért. Ekkor derült csak ki, hogy Sriram otthonában Airbnb-bérlők húzták meg magukat.

Miután Sriram szembesítette Jarzabeket a tényekkel, a férfi mindent tagadott.

A nő azonban megtalálta otthonának hirdetését az Airbnb-n. A fiókot egy ismeretlen nevű férfi működtette. Egyelőre nem derült ki, hogy Rich Jacobs Jarzabek álneve vagy cinkosa – írta a Business Insider.

A főépületet éjszakánként 688, a kerti vendégházat 496 dollárért hirdették meg. A két ingatlan összesen több mint száz értékelést kapott az Airbnb ingatlanportálon.

„Jól fogja magát érezni nálunk”

Nikeeta Sriram természetesen feljelentette Nicholas Jarzabeket. Ezek után derült ki, hogy a bérlő 2022 és 2023 között, 16 hónapon át összesen 215 954, havonta durván 13,5 ezer dollárt vasalt be azzal, hogy bérelt házát újra kiadta.

Ehhez agyafúrt módszert használt.

Az épület külsőjéről soha nem osztott meg fotót, nehogy az igazi tulajdonos felismerje, megtévesztésül pedig egy motel címét adta meg, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/30/egyesult-allamok-los-angeles-lakasberles-airbnb-visszaeles-feljelentes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több a halálos kirándulás a görög kánikulában

Michael Mosley felesége már este sejtette, hogy baj van, miután férje nem tért vissza déli …