2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / 120 vállalkozás állt ki a baloldali kormányváltás mellett

Hirdetés

120 vállalkozás állt ki a baloldali kormányváltás mellett

Meglepetésre ősz helyett már idén nyáron, július 4-én tartják a parlamenti választásokat az Egyesült Királyságban. Miközben a 14 éve kormányzó, toryknak is nevezett Konzervatív Párt támogatottsága történelmi mélységekben van, a héten mindkét párt elindította a kampányait.

A legfrissebb, YouGov által készített közvélemény-kutatás a Keir Starmer vezette Munkáspártot jelenleg 44 százalékpontra méri, ami egy magabiztos, 22 százalékpontos (!) előny a második helyezett, 22 százalékponton álló torykkal szemben.

így könnyen lehet, hogy a toryk egy történelmi vereségbe szaladnak bele.

Hirdetés

A pártot 2020 áprilisa óta irányító Starmer hétfőn tartotta első beszédét, mióta május 22-én Rishi Sunak miniszterelnök bejelentette a választás időpontját, amiben többek között azt állította, hogy vezetésével a párt iránya rendkívül sokat változott, szerinte pozitív irányba. A YouGov erről szóló kutatása szerint a brit válaszadók 35 százaléka gondolja így, 30 százaléka szerint egyáltalán nem változott, további 15 százalékuk pedig úgy véli, változott, de a rossz irányba.

Starmer a kutatások szerint rendkívül elégedetten vágott bele a kampányidőszakba, annak ellenére, hogy pártján belül az Izrael és Hamász közötti háború következtében megjelentek törésvonalak. Ráadásul nehezítő körülmény lehet, hogy elődje, a pártból kitaszított Jeremy Corbyn is ráindul egy körzetben a Starmer irányításával egyfajta Tony Blair-i, harmadikutas, neoliberális fordulatot vevő párt jelöltjére.

Miközben a kutatások szerint a választók majdnem többsége változást szeretne az Egyesült Királyság politikájában, a Munkáspárt elnöke egy újabb segítségnek örülhetett kedden,

a híres jobbközép napilapban, a The Timesban ugyanis 120 nagyvállalat vezetője írta alá azt a közös levelet, ami a Munkáspártot támogatja.

A levél aláírói nem konkrét szakpolitikai ígéretek miatt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/28/egyesult-kiralysag-keir-starmer-rishi-sunak-munkaspart-the-city-tamogatas-endorsment/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több a halálos kirándulás a görög kánikulában

Michael Mosley felesége már este sejtette, hogy baj van, miután férje nem tért vissza déli …