2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Soltész Miklós közútra épített kocsibeállóval zárta ki szomszédját saját telkéről

Hirdetés

Soltész Miklós közútra épített kocsibeállóval zárta ki szomszédját saját telkéről

A Pest vármegyei Budajenőn lakó Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár úgy húzott fel a korábban az önkormányzattól általa megvásárolt területre kocsibeállót, hogy az rálóg a megmaradt közútra, ellehetetlenítve ezzel, hogy Soltész szomszédja autóval megközelítse saját telkét, aki az építkezést sem tudja így elkezdeni – számolt be az Átlátszó.

A helyi építési szabályzat (HÉSZ) értelmében Soltésznak még az építkezés megkezdése előtt kellett volna engedélyt kérnie az önkormányzattól, ezt azonban nem tette meg. Soltész a telekhatár szélső öt méterét sem hagyta szabadon, noha ezt is előírja a szabályzat, az önkormányzat ennek ellenére utólag megadta az engedélyt, a polgármester elmondása szerint azért, mert korábban már több konfliktusa volt Soltésszal, és nem akart még egyet.

Az engedély kiadását követően a földmérés kimutatta az építkezés szabályellenességét, ezért az önkormányzat az engedélyt visszavonta. Soltésznak így le kellene bontania az építményt, és néhány méterrel odébb újra felállítania, a döntés ellen az államtitkár fellebbezett.

Hirdetés

Az érintett útszakasz melletti, korábban szintén közútként szolgáló 91 négyzetméteres területet 2020-ban, 150 ezer forintért vette meg az államtitkár az önkormányzattól, miután Soltész 2014-ben kérelmezte azt. A szomszédos telket 2019-ben vették meg Ráth Gáborék, a területet 4 részre osztották, a négy rész közül három a másik oldalról is megközelíthető autóval, az egyik azonban csak Soltészék felől, sőt, valójában úgy sem. Ráthék így sem az építkezést nem tudják megkezdeni a telken, sem a csatornát és a vizet nem tudják bevezetni oda.

Soltész a portál kérdésére adott válaszában elmondta, hogy a telkéhez csatolt területet korábban már 20 éve ő és családja gondozta, a maradék közútat pedig szintén megvásárolták volna az önkormányzattól, de a kérelem elutasítását tudomásul vették. Szerinte a kocsibeálló településképi hozzájárulás alapján épült, az önkormányzattal jogvitában állnak, a jogerős határozatban foglaltak szerint fognak eljárni.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240523_soltesz-budajeno-kocsibeallo-kozut#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Átlagosan ennyit dolgoztak tavaly a magyarok

Az átlagos munkahét hossza az Európai Unióban évről évre rövidül. Íme a legfontosabb megállapítások: A …