2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Politico: Az orosz cseppfolyósított földgázra is szankciókat vet ki az EU

Hirdetés

Politico: Az orosz cseppfolyósított földgázra is szankciókat vet ki az EU

Az Európai Bizottság következő, tizennegyedik szankciós csomagja először javasol korlátozásokat az orosz cseppfolyósított földgázra (LNG) – írja a Politico.

Az intézkedések nem zárnák ki közvetlenül az orosz LNG-behozatalt az EU-ba, de megakadályoznák, hogy az uniós országok az átvett orosz cseppfolyósított földgázt újraexportálják. A szankciók emellett megtiltanák az EU részvételét a készülő oroszországi LNG-projektekben. „Egy ilyen intézkedés korlátozza az orosz LNG-kapacitás bővítését és ezáltal Oroszország bevételeit” – érvel a javaslat. 

Emellett az Európai Bizottság azt szeretné, ha a cégek szélesebb körben osztanák meg a Moszkva LNG-importjára vonatkozó információkat.

Hirdetés

A Politico megjegyzi, hogy bár az LNG elleni fellépés jelentős változást jelent az EU stratégiájában, a javasolt szankciók Oroszország fosszilis tüzelőanyagokból származó bevételeinek csak töredékét érintenék, ugyanis tavaly a moszkvai cseppfolyósított földgáz uniós viszonteladásai mindössze negyedét tették ki az LNG kereskedelméből származó összes orosz bevételnek. 

Az uniós nagykövetek szerdán tárgyalnak az intézkedésekről. A Politico szerint Németország és Olaszország támogatja az orosz LNG-re vonatkozó szankciókat, de Magyarország pozíciója kérdéses, mert eddig minden, gázzal kapcsolatos szankciót blokkolt.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240506_orosz-cseppfolyositott-foldgaz-lng-europai-unio-szankcio#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A cementiparon túl jó az együttműködés a német vállalatokkal

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden hivatalában fogadta a német Kelet-európai Gazdasági Kapcsolatok Bizottságának (Ost Ausschuss) …