2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Nagy Márton: Ősszel ki lehet vezetni az egyik extraprofitadót

Hirdetés

Nagy Márton: Ősszel ki lehet vezetni az egyik extraprofitadót

A kormány ősszel dönt arról, hogy kivezeti-e a gyógyszergyártók extraprofitadóját – árulta el az ATV-nek Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.

“A véleményemet fogom elmondani: a kormány vállalta, hogy jövőre kivezeti az extraprofitadókat. De azért megjegyezném, hogy a kivezetés során én mindig azt az elvet képviseltem: akkor kell kivezetni egy extraprofitadót, amikor nincs extraprofit” 

– mondta.

Hirdetés

Viszont, Nagy szerint

“azon ágazat esetén, ahol van, meg kell nézni, hogy az a kivezetés indokolt-e. Ahol meg nincs, ott meg ki kell vezetni. Jelentem, a gyógyszeripar esetében nincs extraprofit, tehát ott ki kell vezetni ‘25-ben az extraprofitadót”.

Más szektorok esetén ezt még meg kell vizsgálni a miniszter szerint, aki “bizonyos szektorokban személyesen még lát” extraprofitot. Arra a kérdésre, hogy konkrétan melyik szektorban, azt mondta: “a bankszektorban mindig látszik” az extraprofit.

Fáy Zsolt bankelnök: “Nem értek egyet azzal, hogy ha egy ágazat profitja megugrik, az állam odamegy a markolóval”

Az extraprofitadó rombolja a vállalkozói szabadságérzetet, a kamatstop pedig a fizetési morált – állítja Fáy Zsolt, a Magnet Bank elnöke. Nem tart attól, hogy forráséhes kormányközeli üzleti körök felvásárlási célpontjává válnának.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240528_nagy-marton-osszel-ki-lehet-vezetni-az-egyik-extraprofitadot#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Átlagosan ennyit dolgoztak tavaly a magyarok

Az átlagos munkahét hossza az Európai Unióban évről évre rövidül. Íme a legfontosabb megállapítások: A …