2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Ezek a gyerekek a saját versenyüket már megnyerték – így ünnepelték a gyereknapot a Hungaroringen

Hirdetés

Ezek a gyerekek a saját versenyüket már megnyerték – így ünnepelték a gyereknapot a Hungaroringen

Most szombaton, május 25-én tartották a Ments Élet Közhasznú Alapítvány gyereknapját, aminek idén a helyszínét a Hungaroring adta. Annak ellenére, hogy a Hungaroring egy része felújítás miatt zárva van, de ez nem látszódott a kilátogató szülők mosolyán vagy a gyermekek lelkesedésén.

A gyerekek több program közül is választhattak: a szokásos gyereknapi lufifújás és csillámtetkók mellett beszállhattak a nyolc Cupra autó egyikébe, hogy aztán autóversenyzők mutassák meg nekik tudásukat a tanpályán; de felszálhattak a rendőrmotorokra vagy a rendőrautóra, hogy kipróbálhassák azok szirénáit; míg a nagyobbak akár saját vezetési tudásukat is megmutathatták a Zengő Motorsport versenyautó szimulátorán, amíg a kisebbek rendőrök társaságában a KRESZ-pályán körözgethettek az elektromos autóval, esetleg a Pirelli abroncsokból kiállított gumis akadálypályán tölthettek el vidám perceket.

Az alapítvány kuratóriumi elnöke, Mikola József az Indexnek elmondta, a Ments Életet évente több rendezvényt és programot is szervez, ahova gyakran hívnak sportolókat, ugyanakkor „a pálmát mindig az autósport viszi” – idén már harmadik alkalommal tartottak autós gyereknapot, a Hungaroringen pedig először, ahova legutóbb ősszel vittek rendezvényt.

Hirdetés

Az ilyen rendezvények azért is fontosak az alapítvány életében, mivel már 13 éve segítik a súlyos, életveszélyes betegségben szenvedő és ezekből gyógyuló gyerekek és családjaik életét – általában daganatos, CF-es, SMA-s betegekkel foglalkoznak, akik gyakran évekig nem találkoznak orvosokon és szüleiken kívül másokkal, főleg nem a kortársaikkal.

Arról keveset beszélünk, hogy amikor a gyerek kikerül a kórházból – hála Istennek gyógyultan –, akkor az egy nagyon nehéz időszak neki és a családjának is. A gyerek nem jár iskolába, nem szocializálódik és gyakorlatilag egy teljesen elszigetelt életformát él, akár hosszú éveken keresztül. Mi ezt a nehéz időszakot próbáljuk meg élményekkel gyógyítani

– fogalmazott Mikola, aki azt is hozzátette, az alapítvány jelenleg 800 beteg gyermekkel és az ő szüleikkel foglalkozik, akiknek a kórházba kerüléstől kezdve a lábadozásig nyújtanak segítséget, kezdve például az ehhez hasonló programok szervezésével, a társadalomba való visszailleszkedés elősegítésével, vagy a rászoruló családok napi gondjainak a mérséklésével.

Mikola József

Mikola József

Fotó: Tövissi Bence / Index

Gyereknap, ahol az egész család jól érzi magát

A betegség és a gyógyulás egy hosszú időszak, ami nemcsak a gyereket, hanem a szülőket és a testvéreket is megviseli, az alapítvány emiatt is szervez családos programokat – mint Mikola fogalmazott, a Ments Életet hitvallása, hogy az élmény gyógyít, egy ilyen élmény pedig az egész családnak jó.

A gyereknapok emellett azért is fontosak, hiszen a betegség és a lábadozás miatt több gyereknek nem adatott meg, hogy kiélvezzék ezt a napot – emiatt fiatalok mellett vannak idősebbek is.

A Mercarius Kft. már három, a Porsche Hungária pedig második éve vesz részt a program szervezésében, amihez idén csatlakozott partnerként a Pirelli Magyarország is, hogy a kilátogatók valódi F1-es kerekeken is csodálkozhassanak.

12

Galéria: Gyermeknapi élményautózásFotó: Tövissi Bence / […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/05/25/hungaroring-gyereknap-gyermeknap-ments-eletetet-kozhasznu-alapitvany-mercarius-porsche-hungaria/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Átlagosan ennyit dolgoztak tavaly a magyarok

Az átlagos munkahét hossza az Európai Unióban évről évre rövidül. Íme a legfontosabb megállapítások: A …