2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Biztonságos orvosi ellátás helyett bizonytalanság: “42 ezer emberről van szó. Kell nekünk az ügyelet”

Hirdetés

Biztonságos orvosi ellátás helyett bizonytalanság: “42 ezer emberről van szó. Kell nekünk az ügyelet”

Összevonások, átirányítások, elégedetlen betegek: a háziorvosi ügyeleti rendszer országos átalakítása idén februárban zárult le, és nem mindenhol aratott osztatlan sikert. Pest vármegyében például kifejezetten rosszabb lett a helyzet a helyiek szerint.

A DW Magyar stábja Pomázon, Tahitótfalun és Kocson forgatott, ahol a betegek úgy érzik, nem kapják meg azt az egészségügyi ellátást, amit az Országos Mentőszolgálat az átalakítással ígért.

Több helyen szerveztek tiltakozó akciókat és tüntetéseket, gyűjtöttek aláírásokat az átalakítás ellen. Tahitótfalun például akkor volt az ellenállás, hogy a nemrég megszüntetett ügyeletet nyárra vissza is állítják. Igaz, csak ideiglenesen. Kocson viszont már 18 éve nem sikerül orvost találni, aki állandóan ott rendelne, és nem csak helyettesítene.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240427_biztonsagos-orvosi-ellatas-helyett-bizonytalansag-42-ezer-emberrol-van-szo-kell-nekunk-az-ugyelet#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A paneltulajdonosok lába földbe gyökerezett, az albérletárak stoptáblához értek

Korábban több ízben is beszámoltunk arról, hogy az idei év eddigi hónapjaiban növekedés érzékelhető az …