2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A Kreml szóvivője szerint példátlan nyomás alá helyezték Orbánt az EU vezetői

Hirdetés

A Kreml szóvivője szerint példátlan nyomás alá helyezték Orbánt az EU vezetői

„Minden alkalommal, amikor az uniós tagállamoknak kötelező érvényű döntést kell meghozniuk, akkor Budapest, természetesen, legelőbb a maga érdekei szempontjából elemzi ezeket. Brüsszelben pedig nem mindenkinek tetszik ez a fajta önállóság, így nyíltan nyomás alá helyezték Orbánt és a teljes magyar vezetést, ami szerintem példátlan” – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő az Interfax orosz hírügynökség tudósítása szerint. 

Peszkov mindezt egy sajtótájékoztatón mondta el, ahol szóba került, hogy az unió vezetői meg akarják büntetni Magyarországot, amiért az ellenáll az oroszellenes szankciók bevezetésének.

Az elnöki szóvivő ugyanakkor arra nem tért ki, hogy Magyarország mind a 13 korábbi szankciós csomagot megszavazta, és ezt már csak mi tesszük hozzá, de vélhetően a választási kampány lecsengését követően ezt a tizennegyediket is meg fogja. 

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240530_peszkov-orban-szankciok-eu-dicseret#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hülyeség ellen a KRESZ sem véd

Ahogy az Index arról beszámolt, több munkacsoport is dolgozik a KRESZ módosításán – jelenleg az …